Пътуването със самолет може да бъде доста стресиращо. В подобна

...
Пътуването със самолет може да бъде доста стресиращо. В подобна
Коментари Харесай

Защо седалките в самолета са сини?

Пътуването със аероплан може да бъде много стресиращо. В сходна обстановка огромна част от пасажерите даже не виждат цвета на седалките и цялостното интериорно решение.

Но идващия път, когато се качите в аероплан, обърнете внимание на цвета на седалките.
Ще забележите, че те са сини. Разбира се, има изключения - седалките на някои самолети са червени или зелени. Със сигурност ще ви е забавно да научите за какво е по този начин.

Тапицерията в наследник цвят елементарно се поддържа чиста
 11 обстоятелството за самолетите, които ще ви оказват помощ да се отървете от страха си от хвърчене 11 обстоятелството за самолетите, които ще ви оказват помощ да се отървете от страха си от хвърчене
Много хора изпитват боязън от хвърчене със аероплан, макар че не всеки го признава. Според статистическите данни 85% от пасажерите изпитва...

Обикновено сред полетите няма доста време за разчистване на самолета, тъй че е в полза на компанията да избере цветове и материи, които да устоят на натоварен трафик. Седалки на самолета са сини, защото петна са по-малко забележими и се почистват по-лесно, споделя Риши Капур - създател и основен изпълнителен шеф на Nanak Flight.

Синьото е успокоителен цвят

Дори в случай че множеството от пасажерите не изпитват явен боязън от хвърчене, избрани цветове могат да засилят несигурността. За да се противодействат на това, доста самолетни компании избират сини седалки, защото този цвят се смята за успокоителен.

Създава чувство за хладина

Самолетните климатични системи нормално разполагат с два режима: извънредно леден или парещ. Авиокомпаниите се пробват да поддържат по-влажна среда, а сините седалки също играят роля.
 Двигател на български аероплан се взриви във въздуха Двигател на български аероплан се взриви във въздуха
Двигател на български аероплан се взриви във въздуха. Инцидентът е станал над Италия, само че водачът е съумял да приземи машината. На борда е...

Цветовете също могат да повлияят на усещането на човек за мокрота, температура и мирис. Синьото освен кара хората да усещат студ, само че и основава усещане за по- чист въздух.

Проучване от 2011 година в списанието на Академията на маркетинговите науки откри, че този цвят се свързва с компетентността - което е извънредно значимо за самолетните компании, като се има поради, че ние оставяме живота си в техните ръце всякога, когато летим.

Синьото като част от марката

Сара Ратнер, специалист по пътуванията в NerdWallet, споделя, че в някои случаи изборът на наследник цвят, за самолетни компании е просто част от фирмената тактика.

Превозвачите нормално употребяват синьо и алено в логата си в символ на респект към Съединените щати.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР