Пътуването сам е невероятна възможност да видим света. То ни

...
Пътуването сам е невероятна възможност да видим света. То ни
Коментари Харесай

7 съвета за планиране на самостоятелно пътуване

Пътуването самичък е невероятна опция да забележим света. То ни дава свободата да вършим каквото желаеме и когато желаяме.

Но едно сходно пътешестване може да бъде и доста стресиращо, по тази причина предлагаме няколко съвета за обмисляне на соло премеждие, които ще бъдат от изгода на всеки.

Свръх готови


Необходимо е да създадем лист на всички полети, влакове, рейсове и хотели, подобен с нещата за пакетиране, както и лист с контакти. Трябва да се подготвим за разликите във времето, за културния потрес и за опцията да попаднем в заплетени обстановки.

Резервен проект

Копие на паспорта е наложително. Трябва да имаме аварийна банкова карта и пари в брой, и НИКОГА да не носим всичките си пари и банкови карти на едно и също място.

 Снимка 329611

Нещо ново

Когато пътуваме в друга страна, доста неща ще са разнообразни - храната, културата, традициите и хората. Трябва да бъдем отворени за новата храна, да се потопим в локалната традиция, да поставим старания да се срещнем с някои локални поданици, да опитаме нещо ново.

Общуване

" Ледовете " най-често се разчупват с диалог - хубаво е да помолим за инструкции и по-късно да зададем въпроси, като да вземем за пример къде е най-хубавото място за ядене, или къде избират да вървят локалните.

Основни изречения

Едно от най-полезните неща при подготовката за независимо пътешестване е да научим някои изрази на съответния език, като " здравейте ", " апелирам ", " благодаря ", " какъв брой " и така нататък Те постоянно ще са ни от изгода.

 Снимка 329612

Повече фотоси

Не е наложително да имаме супер безценен фотоапарат, който да носим непрестанно, с цел да вършим хубави фотоси. В доста от случаите става въпрос само за точния миг, по тази причина телефонът би трябвало постоянно да е на разположение и да сме в подготвеност да вършим повече фотоси.

Увереност

Ако сме сами на ново място, това може да провокира известно безпокойствие. Трябва да бъдем уверени, да не се поддаваме на страховете си и да се възползваме оптимално от всяка обстановка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР