Пътуването с кучето до вилата, на почивка и дори за

...
Пътуването с кучето до вилата, на почивка и дори за
Коментари Харесай

4 големи грешки, които собствениците на кучета допускат при пътуване

Пътуването с кучето до вилата, на отмора и даже за малко пътешестване с домашния любим до ветеринарния доктор може да бъде същинско тестване. В същото време, доста притежатели на коли, които решат да си вземат куче, постоянно имат много бегла визия с какво ще се сблъскат. Експертите показват 4 съществени неточности, които позволяват неопитните притежатели на кучета.

Първото пътешестване е най-важното

Ако при първото пътешестване пренебрегнете основаването на удобна среда за вашия домакински любим, в бъдеще обезпечено ще се сблъскате с още по-яростна опозиция - кучето ще се съпротивлява, хленчи и лае, когато се пробвате да го завлечете в колата. Освен това, по време на пътуването животното може да изпита редица неприятни прекарвания.

Отворен прозорец

Не отваряйте прозореца до кучето, до момента в който шофирате, с цел да „ може да подиша чист въздух “. Домашният любим може да види нещо, което той намира за забавно, и просто ще скочи от колата. Ако забележите, че кучето ви мъчно диша, включете климатика или отворете леко прозореца.

Транспортиране без кутия

Намирайки се на седалката без надеждно фиксиране, кучето може да се нарани при прекъсване или внезапна маневра, споделят специалисти. Има случаи, когато при случай свободните кучета падат под колелата и даже бягат, изчезвайки вечно. Също по този начин е недопустимо да държите кучето в скута си до момента в който шофирате. То може да се дърпа встрани или да лае по ръката, което ще докара до сигурен случай.

Куче в затворена кола

В никакъв случай животното не би трябвало да се оставя в колата, изключително през лятото. Телесната температура на кучето в обикновено положение варира от 37,5 до 39 градуса. В затворена кола температурата може да се увеличи до 40-41 градуса за няколко минути и кучето ще получи топлинен удар. Дори и да отсъствате единствено за няколко минути, не оставяйте кучето си в колата.

Това може да ви звучи несериозно, само че при тези високи температури положението на вашия любим може да се утежни безусловно за минути и той за загуби живота си извънредно трудно. Постарайте се, в случай че спирате някъде, това да е на сянка и, в случай че ще отсъствате по-дълго, взимайте кучето със себе си, с цел да не го убиете с безотговорното си държание. То няма да ви пречи в магазина или на бензиностанцията.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР