Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се

...
Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се
Коментари Харесай

59 държави за 245 дни срещу $92 990: Пускат най-дългото круизно пътуване в света

Пътуването с круиз може да е едно от най-запомнящите се в живота на човек. А какво да кажем за такова, което продължава съвсем цяла година. Именно такова желаят да предложат от швейцарската компания Viking на своите клиенти.

Операторът разгласи най-продължителното круизно пътешестване, правено в миналото, наречено Ultimate World Cruise, което продължава цели 245 дни или 8 месеца, минава през 59 страни и 113 пристанища.

Тървото по рода си сходно пътешестване по вода ще бъде осъществявано от новия лайнер на марката Viking Sun, като то би трябвало да започва на 31 август 2019 година и да завърши на идната. Лондон е мястото, откъдето ще тръгне най-дългото круизно пътешестване.

От уеб страницата на Viking излиза наяве, че цените потеглят от 92 990 $. На борда ще могат да пътуват общо 930 туристи, които ще бъдат разпределени в 465 стаи.

Пътуването ще стартира от обиколка на Британските острови и ще стигне до Северния полярен кръг в началния стадий, а по-късно круизът ще се насочи на запад към Канада със спирка в Гренландия. След това плавателният съд ще се насочи към Лабрадорско море и ще доближи Карибите.

Към края на първите 100 дни от пътуването клиентите на Viking ще доближат Края на света или другояче казано най-южната точка на Латинска Америка - аржентинския град Ушуая.

Сред идващите спирки са Таити и Френска Полинезия, Австралия и Нова Зеландия. Близкият изток, Китай, както и Северна Африка също са в графика.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР