Пътуването с автобус и влак в Германия ще бъде по-сложно

...
Пътуването с автобус и влак в Германия ще бъде по-сложно
Коментари Харесай

Как ще се пътува в Германия с 3G сертификат

Пътуването с рейс и трен в Германия ще бъде по-сложно от тази седмица. Само тези, които са били имунизирани, преболедували се или са тествани, могат да се употребяват публичния превоз. В Германия приказват за правилото 3G от думите geimpft, genesen, getestet, което стои зад COVID-сертификата и изясняват, че инспекциите няма да са лесни за образуване, споделя организация ДПА.

" Транспорт единствено с годен билет " - това написа на вратите на метрото, трамваите и рейсовете. Но един билет към този момент не е задоволителен. Отдавна не можете да ходите без маска и в този момент трето нещо не би трябвало да липсва: 3G документът. За да се предпазят от ковид, на пасажерите е позволено да се возят, единствено в случай че могат да потвърдят със документ или мобилно приложение, че са били имунизирани, възстановили са се след боледуване от коронавирасу или тествани.

Влиза в действие евентуално от сряда

Все още не е изцяло ясно по кое време 3G ще се ползва в рейсовете и влаковете. Федералното държавно управление одобри това да стане в сряда. Но зависи и по кое време федералният президент Франк-Валтер Щайнмайер ще подпише промените в Закона за отбрана от инфекции. От президентският офис обявиха, че няма да влезе в действие преди средата на седмицата.

Изключения за деца

Децата и юношите, които вървят на учебно заведение, както и децата под шест години не се нуждаят от никакви проби, имунизации или удостоверения за преболедуване, с цел да употребяват локалния превоз. Очаква се учениците да се явяват на постоянни проби в учебно заведение.

Тестване

Ежедневното пътешестване до работа, университет или извършване на покупки може да се окаже комплицирана работа за неимунизираните - изключително в случай че имате потребност от рейс или трен, с цел да стигнете до пункта за тестване. Извършването на теста не би трябвало да е направено преди повече от 24 часа от началото на пътуването.. Работодателите би трябвало да вършат два теста седмично. На тестовите станции има безвъзмезден седмичен " тест за жители ". Кой заплаща проби за останалите дни от седмицата е отворен въпрос.

Контрол в локалния превоз

Доказателството би трябвало да бъде показано при поискване. Според закона фирмите са виновни за контрола - макар всички предизвестия, че чиновниците им не са 3G служители на реда.

" Транспортните компании към този момент се обръщат към локалната полиция и службите за публичен ред, с цел да могат взаимно да бъдат осъществени ефикасни инспекции на място ", сподели Асоциацията на немските транспортни компании. " В същото време това покачва сигурността, нужна на нашите инспектори, с цел да изпълнят тази сложна задача ".

Транспортните асоциации на Хесен към този момент са се договорили за инспекции на инцидентен принцип с полицията и регулаторните органи. Шефът на Rhein-Main-Verkehrsverbund Кнут Рингат също прикани за персонална отговорност - сходно на рестриктивните мерки на скоростта, които множеството хора съблюдават даже без цялостен надзор.

Какво вършат железниците Deutsche Bahn

Групата желае да разгласи при започване на седмицата по какъв начин ще се оправя с новите условия. Deutsche Bahn сподели в началото, че е не е срещу 3G. Вярно е, че е по-лесно е да се държат под око пасажерите в скоростните влакове ICE, в сравнение с в метрото. Но цялостен надзор не се чака.

Рисковете от заразяване

С маска рискът от заразяване с Covid не е по-висок в рейсовете и влаковете, в сравнение с другаде, акцентират транспортните компании от началото на пандемията, като се базират на изследвания. Вирусологът Кристиан Дростен неотдавна понижи упованията за резултата от 3G в трафика. Намираме се във време на висока заболеваемост и би трябвало да чакаме, че и за имунизираните има забележителен риск да бъдат инфектирани без това да бъде открито. По този метод се пропуща задачата да бъдат предпазени неимунизираните хора от зараза.

Икономически последствия

Ако броят на пасажерите в рейсовете и влаковете се окаже към три четвърти по отношение на този преди пандемията, транспортните компании още веднъж чакат спад. Те разчитат и през новата година държавният избавителен пакет за милиарди евро да бъде удължен за локалния превоз.

Таксита

Там няма ограничавания за достъп на пасажерите. 3G не се ползва тук. Индустрията е облекчена, че водачите не би трябвало да ревизират проби за корона и документи за имунизация. " За водача обаче, както и на всички други работни места, важи 3G ", сподели Томас Опперман, президент на Федералната асоциация на такситата и колите чартърен. Въпреки това, в случай че влезете в такси, би трябвало да носите маска.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР