Пътуването по републиканските пътища не е война и нека с

...
Пътуването по републиканските пътища не е война и нека с
Коментари Харесай

Спец от АПИ: Заглаждаме последните вълни по АМ Тракия

Пътуването по републиканските пътища не е война и дано с дейностите си не го трансформираме в такава. Такъв зов насочи инж. Иван Досев от Агенция „ Пътна инфраструктура “ от телевизионния екран в деня, в който още веднъж се чака всеобщо потегляне на път.

По думите му, четвъртък и петък 500 000 коли са напуснали столицата, половината от тях – през Автомагистрала „ Тракия “. Днес също се чака засилен трафик, защото следва работен ден, само че най-голямо ще е натоварването в неделя, защото множеството от пътуващите са слели празничните дни и ще стартират работа на 10 май.

Относно ремонтите по автомагистрала „ Тракия “, инж. Досев уточни, че с тях пътищата стават по-безопасни и сигурни, по тази причина било належащо да бъдат осъществени и при подобаващи метеорологични условия.

„ Сега е времето за пътните поправки. Въпросният сектор от Автомагистрала „ Тракия “, който сега се ремонтира, е последният от тези 52 км, познати като „ вълните “. Предходните километри бяха ремонтирани на два стадия, в този момент сме в третия стадий, в който ремонтираме тези 24 км. В момента се работи и по двете платна, няма по какъв начин да се направи такава организация, че да бъде пуснато придвижването по едното платно. Но за сметка на това са обезпечени обходни направления - от пътен възел „ Чирпан “- изток през пътния възел при Стара Загора. Има различни трасета, които могат да се употребяват - Подбалканският път, както и отбивката през Димитровград и автомагистрала „ Марица “, сподели още инж. Иван Досев.

Той добави, че за облекчение на трафика от през днешния ден до 9 май в региона на 159-и км на автомагистралата ще има две ленти в посока София и една към Бургас.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР