Пътуването на президента на САЩ Джо Байдън до Израел бързо

...
Пътуването на президента на САЩ Джо Байдън до Израел бързо
Коментари Харесай

Израел към Байдън: Дипломацията няма да спре Иран

Пътуването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън до Израел бързо разкри това, което скоро може да се трансформира в доста значим спор за това по какъв начин да се оправим с нуклеарната стратегия на Иран.

Това разяснява Си Ен Ен.

На конференция в Йерусалим министър-председателят на Израел Яир Лапид насочи директна молба към Байдън да затвърди позицията си във връзка с евентуалното потребление на мощ против Ислямската република.

Яир Лапид заяви, че Иран желае да унищожи еврейската страна и загатна, че методът на Байдън не е задоволителен, с цел да я избави: " Думите няма да ги спрат, господин Президент. Дипломацията няма да ги спре. Единственото, което ще спре Иран, е да знае, че в случай че продължи да развива нуклеарната си стратегия, свободният свят ще употребява мощ. Единственият метод да ги спрем е да поставим на масата военната опасност ", съобщи Лапид.

След това той се удвои. " Вие доста пъти сте казвали, господин Президент, че огромните страни не блъфират. Напълно съм склонен. Това не би трябвало да бъде блъф, а нещо действително. Иранският режим би трябвало да знае, че в случай че продължи да заблуждава света, ще заплати висока цена ".

Последното нещо, което Байдън желае да направи, е да започне още една война в Близкия изток. Затова той се пробва да съживи договорката за заледяване на иранската нуклеарна стратегия, от която експрезидентът Доналд Тръмп се отхвърли. Преговорите в тази тенденция са затруднени от месеци, а Иран се доближава към запасите от високообогатен уран, които ще са му нужни, с цел да стартира да създава нуклеарна бомба.

Припомняме, че Байдън съобщи пред израелския Канал 12, че би бил подготвен да използва сила против Иран като " последна мярка ". Но отговорът му към Лапид в четвъртък надали съответствува с акцента на израелския министър председател върху военната мощност.

" Това е жизненоважен интерес в региона на сигурността както за Израел, по този начин и за Съединените щати, а бих добавил и за останалата част от света. Продължавам да имам вяра, че дипломацията е най-хубавият метод за реализиране на този резултат ", сподели Байдън, застанал паралелно до Лапид.

Все отново Байдън споделя, че не е подготвен да чака вечно отговора на Иран по нуклеарното съглашение. Така че на Съединени американски щати и Израел може да им се наложи да си подредят патиците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР