Пътуване във времето, контрол на ума, телепортация - Проектът Монтаук

...
Пътуване във времето, контрол на ума, телепортация - Проектът Монтаук
Коментари Харесай

Шок: Историята в Stranger Things е истинска, отвличали са деца за експерименти

Пътуване във времето, надзор на мозъка, телепортация - Проектът Монтаук може да бъде избран като майката на тайните теории. Но макар че въодушевява един от най-успешните сериали на нашето време – "Stranger Things ", малко хора знаят за него, написа Днес бг.

Човечеството от години приказва за мистериозни места като Зона 51, за това, кой стои зад убийството на Кенеди, дали американското знаме в действителност се развява на Луната, само че някак Проектът Монтаук минава сред капките.

През 1992 година Престън Николс разгласява книгата "Проектът Монтаук: Експерименти с времето ". Тя единствено затвърждава слуховете, че захласната от концепцията да победи в Студената война, американската войска е провела опити на източната част от Лонг Айлънд още през 80-те.

Книгата та Николс разпалва още повече огъня. Авторът твърди, че както Камп Хиро, по този начин и въздушната база Монтаук, са били употребявани за провеждането на паранормални опити. Картината, която той рисува, е толкоз необикновена, че книгата незабавно е оповестена за нереалност.

По думите на Престън Николос, той написа труда си откакто "възстановява спомените си от времето като откривател за плана " и по-късно дава елементи към интериора на мястото, процедурите, които са се провеждали там, напредналата технология и множеството паранормални произшествия, които твърди, че е видял.

След като книгата излиза на пазара и други хора споделят, че са били част от Проектът Монтаук.

Те удостоверяват думите на Николс, че в базата са се провеждали опити за надзор на мозъка и телепатия, опити за отваряне на портали във времето и пространството и даже до други паралелни действителности, бойците желали да се свържат с извънземни, а като опитни зайчета за всичко това, те отвличали дребни деца.

Проектът бил финансиран от американската войска, а тя взела парите от нацисткото злато, което събрала през Втората международна война.

Единствената тайна доктрина, която Николс не включва в книгата си са Тамплиерите

Историята на Проектът Монтаук е обвързвана с много по-популярната история за Експеримента Филаделфия, в който американците съумяват да накарат цялостен транспортен съд да изчезне и по-късно да се появи във вътрешността в морето. Но по какъв начин?

Четири години откакто през 1984 година се появява филм за Експеримента Филаделфия, 57-годишният Ал Бийлек стартира да твърди, че е изпитал мощно възприятие на дежавю, когато го е гледал.

С помощта на модерната логика на психиката той отключва подтиснатите си мемоари, че е взел участие както във Филаделфия, по този начин и в нещо наречено Проектът Монтаук. Бийлек е сигурен, че паметта му е била изтрита посредством технологията MK-Ultra, с цел да се резервира програмата в загадка.

Той също по този начин е уверен, че името му е Едуард Камерън и с брат му Дънкан Камерън са били дружно на кораба "Елдрич ", който е част от опита Филаделфия.

Бийлек споделя историята си на конференция, където твърди, че не какъв да е, а самият Никола Тесла е оказал помощ за отварянето на дупка във времето и пространството. Когато корабът липсващ и се пренесъл на 200 благи във вътрешността в морето, той и брат му се озовали през друга времева дупка в базата Монтаук на 12 август 1983 година.

Според Бийлек, там се срещнал с Николс и двамата основали "Столът Монтаук ". Николс разказва тази технология добре в книгите си.

Електричеството, което се прокарвало през тялото на всеки, който седна на него, било задоволително да се отключат неговите паранормални качества.

Чрез уреда, Дънкан Камерън местел предмети единствено със силата на мисълта си... сходно на Елевън от Stranger Things.

Николс разказва и различен опит – далечното виждане, което в действителност е проучвано от Централно разузнавателно управление на САЩ.

Държейки кичур коса или различен предмет, принадлежащ на даден човек, Дънкън можел да се концентрира и да стартира да вижда през техните очи и да чува през техните уши... из цялата планета.

Авторът на книгата твърди, че за други опити са били употребявани отвлечени деца, не по-възрастни от 4 години. Те били пречупвани от протичащото се в базите, само че след края на всичко, даже не си спомняли, че са били в Камп Хиро.

Поне един човек обаче твърди, че е "възстановил травматичните го мемоари "

52-годишният Стюарт Свердлоу, живеещ в Мичиган, твърди пред The ​​Sun през 2017 година, че е едно от едно от отвлечените момчета и че той, както и други като него са били подложени на ужасяващи мъчения. Някои от изказванията му звучат правдоподобно – момчетата били бити, подлагани на внезапна промяна на температурата, насилвани. Други обаче, не чак толкоз.

Според Свердлоу, той и другите момчета били изпратени на Марс посредством технология за пътешестване през пространството.

Според Николс, двамата с Дънкън решили да сложат завършек на плана, откакто до момента в който вторият седял на Стола Монтаук, страшилище било освободено. Всъщност, това е "истинската история " зад Stranger Things. Цялата технология била унищожена, с цел да бъде изгонено чудовището.

Според Variety, братята Дъфър, основали Stranger Things, били толкоз впечатлени от историята, че шоуто в началото трябвало да носи името Монтаук, само че против тях било заведено дело, защото името било сходно на това на късометражен филм.

Но има ли и капчица истина в конспирацията Монтаук?

Според Николс, мазето на Камп Хиро, където се провеждали опитите, било напълнено с цимент. Всеки, който взел участие в плана изгубил паметта си, посредством MK-Ultra. Военните, несъмнено, отхвърлят думите на създателя. Но вид, в който армията ще признае, че е отвличала деца с цел да прави странни опити върху тях, не съществува.

И макар че доста хора отхвърлят изказванията на Николс, то те не са изцяло уверени, че работата на военните бази в Камп Хиро е била изцяло чиста.

Всъщност сигурно се знае, че американците са имали интерес към паранормалното и даже са почнали опита Старгейт през 1978 година – всевиждащо око, сходно на това от историята за Монтаук.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР