Пътуване с нощния влак между Брюксел и Берлин струва значително

...
Пътуване с нощния влак между Брюксел и Берлин струва значително
Коментари Харесай

Познато: Нощният влак Брюксел-Берлин е 6 пъти по-скъп от пътуване със самолет

Пътуване с нощния трен сред Брюксел и Берлин коства доста по-скъпо от билет за аероплан, оповестяват през днешния ден белгийски медии.

Уточнява се, че най-евтиният билет за влака се продава за 180 евро, до момента в който двупосочен полет с нискотарифна самолетна компания се предлага шест пъти по-евтино - за 30 евро.

Белгийският министър на превоза Жорж Жилкине признава, че към този момент разликата в цените е сензитивна и предсказва, че с повишение на търсенето билетите ще поевтинеят. Той добавя, че белгийските железници обмислят да предложат нощни влакове и до гари в Южна Европа.

Възобновяването на нощния трен сред столиците на Белгия и Германия стартира от нощес, откакто бе прекратено за десетина години,

означават медиите. Засега влакът ще се движи три пъти седмично и част от вагоните в композицията ще доближават Париж. Очаква се следващата година нощният трен по тази линия да пътува всеки ден.

Възстановяването на нощните влакови връзки сред европейските столици се преглежда от Европейски Съюз като част от ограниченията за понижаване на замърсяването на околната среда от полетите на къси дистанции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР