Пътуваме по-бързо до Видин: Пускат движението по новоизградения път между

...
Пътуваме по-бързо до Видин: Пускат движението по новоизградения път между
Коментари Харесай

Пътуваме по-бързо до Видин: Пускат движението по новоизградения път между Макреш и Бела

Пътуваме по-бързо до Видин: Пускат придвижването по новоизградения път сред Макреш и Бела.

От през днешния ден ще пътуваме по-бързо сред Видин и Ботевград, тъй като ще бъде пуснато придвижването по новоизградения пътен сектор сред селата Макреш и Бела, който е с габарити на автомагистрала. Интензивният директен трафик към този момент няма да минава през град Димово и с. Бела и по този начин ще се увеличи сигурността на пътуването, обясниха от Пътната организация. Направлението Видин – Ботевград е предпочитан план в капиталовата стратегия на АПИ и Министерство на регионалното развитие, защото от Дунав мост 2 ще се обезпечи бърза и комфортна връзка сред автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “.

Новият сектор е първи и е построен напълно със средства от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи на 13,6 км е близо 341,2 млн. лева с Данък добавена стойност. Това прави към 25 млн. лева на километър. Пътните платна са с по две ленти за придвижване, спешна лента, като в избрани сектори с по-големи наклони е построена лента за постепенно движещи се товарни коли. В сектора са построени 2 пътни възела – п. в. Макреш при 36-и км, и п. в. Бела – при 46-и км. Чрез тях ще се реализира връзката с останалите пътища в района. Построени са редица уреди – мост над река Арчар с дължина над 118 м, два виадукта по 205 м и 218 м, пътни и селскостопански подлези и надлези, в това число и надлез над жп линията София – Видин, водостоци и така нататък В непосредственост до пътен възел Бела ще бъде построен надзорен център за ръководство на трафика по бъдещата автомагистрала. Трасето е разграничено на 5 сектора. Останалите 4 сектора са на друго равнище на осъществяване.

Близо 31 % е изпълнено трасето сред селата Бела и Ружинци. За идващите три сектора има подготвени механически планове и следва издаване на разрешенията за градеж. Между 73-ти и 74-ти км ще се построяват двустранни площадки за отдих, всяка с по 45 паркоместа за леки коли, като 6 от тях ще са за хора с увреждания. Допълнително ще бъдат обособени 7 паркоместа за рейсове или товарни коли. Предвижда се и построяването на санитарно помещение с тоалетна. В този сектор ще има един пътен възел, водостоци, 3 моста над р. Селска бара, р. Коритарска и р. Риковска бара и т.н.  При 90-и км също ще се изградят двустранни площадки за отдих. Продължава работата по построяването на още 62,6 км от пътя Видин – Ботевград.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР