Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на

...
Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на
Коментари Харесай

Ужасът на АМ Тракия от първо лице

Пътувам от Бургас към София. Малко преди Нова Загора на автомагистралата виждам доста коли на спешни. Спирам, отивам да видя какво става - злополука, една кола стои смляна в междинната лента, до нея на асфалта лежат и не мърдат трима души. Виждам човек в светлоотразителна жилетка. Решавам, че е служител на реда, само че след това виждам, че не е, а липсва и полицейска кола. Оказва се камионджия, станал очевидец на злополуката, и по своя самодейност почнал да контролира придвижването.

Така Костадин Костадинов разказа това, на което е станал очевидец по-рано през днешния ден . И прибавя:

" Намесихме се и ние, сложихме спешен триъгълник, започнахме да махаме със светлинни сигнали на лудо каращите коли, с цел да не се блъснат в ударената кола. Пострадалите се оказаха незаконни емигранти, мароканци. Казахме им да не се движат, до момента в който не дойдат лекарите, с цел да не пострадат повече - по този начин са ни учили в курсовете на Червения кръст по спешна помощ.

Междувременно обаче, по дяволите, нито една кола не спря да пита какво става и дали имаме потребност от помощ!!!! Нито една, а минаха десетки коли!!! Полицията пристигна след към 30-35 минути, колата за спешна помощ след още 5-10 минути, пожарната 2-3 минути след колата за спешна помощ. Всички действаха бързо и професионално, въпреки и съгласно мен да закъсняха.

Но пък в такава обстановка минутите текат като часове, тъй че не желая да ги съдя. Има и друго - до момента в който бяхме на автомагистралата най-малко 3 пъти щяха да се блъснат коли в нас! Имаме човек със светлоотразителна жилетка, пуснали сме сигнални светлини на колата, трима души махаме с фенерчета и даваме светлинни сигнали и все пак " състезателите " безусловно щяха да ни отнесат на няколко пъти, дружно с авариралата кола.

Обикновено в такива случаи атакуваме прогнилата страна и разпадащите се нейни служби, и съвсем постоянно имаме съображение. Обаче, драги сънародници, кого да атакува за това, че никой не спря да помогне в нощта?!? В умозаключение ще кажа единствено едно - БРАВО на този българин, който самичък, на собствен риск при започване на цялата обстановка е предотвратил по-голяма покруса. Един човек, само че огромен българин, който в този момент като пиша се сещам, че даже забравих да го запитвам по какъв начин се споделя. Човеко, който и да си ти, прекланям се пред теб! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР