Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в

...
Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в
Коментари Харесай

С кръвта на десетки дарители родилката Маргарита от Бургас вече е в стабилно състояние

Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас, към този момент е в устойчиво общо положение. Родилката получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете в събота сутринта, оповестиха от лечебното заведение.

Няколко дни експертите от университетска болница „ Дева Мария “ се бориха за нейния живот и за живота на бебето. Общите старания на екипите на отделението по анестезиология и интензивно лекуване с шеф доктор Николай Игнатов, на отделението по акушерство и гинекология с шеф доктор Валентин Ирмов и на отделението по неонатология с шеф доктор Мария Търнева дадоха резултат и сега индикаторите на младата майка и новороденото ѝ бебе се усъвършенстват с всеки минал ден.

Спешно! Бургаска родилка бере душа, нуждае се от кръв, с цел да прегърне бебето си

Заради спешната обстановка в Бургас пристигна и известният акушер-гинеколог доктор Георги Хубчев, който да оцени положението на пациентката и да реши дали е нужна повторна интервенция. „ Д-р Хубчев е методически началник на отделението по акушерство и гинекология в нашата болница и постоянно се отзовава, когато имаме потребност от в допълнение мнение. След осъществена консултация и преоценка на положението на родилката, взаимно с началниците на ОАИЛ и АГО, доктор Хубчев реши, че на този стадий интервенция не е нужна. “ споделя шефът на университетска болница „ Дева Мария “ доктор Даниела Георгиева.

Стотици хора от цяла България се сплотиха и подариха кръв за родилката. „ До момента на пациентката са прелети десетки сакове кръв и кръвни артикули, като имаме подготвеност за още, в случай че се случи нещо непредвидено. Благодарим на стотиците хора, които се сплотиха и демонстрираха съпричастност, включвайки се в кръводарителската акция “ разяснява шефът на болничното заведение.

„ Благодаря на целия реанимационен екип, отпред с доктор Игнатов, както и на целия екип на АГО, отпред с доктор Ирмов, които са реагирали бързо и съответно като на десетата минута след развиването на еклампсията са родоразрешили пациентката посредством незабавно цезарово сечение. Благодаря и на екипа на неонатологичното ни поделение с шеф доктор Търнева, които потвърдиха за какво са най-хубавите с съответните си реакции, касаещи лекуването на новороденото. Всички началници работиха непрекъснато по случая, подкрепяйки дежурните лекари. Изключителни благодарности за организацията и бързите реакции и към ОТХ- Бургас, които работиха с удължено работно време, с цел да поемат искащите кръводарители, както и към ЦТХ-Стара Загора, от където осигурихме в допълнение кръв и кръвни съставки.

До момента лекуването на родилката коства към 20 000 лева „ Уверяваме всички, че за младата майка не се пестят средства и вършим всичко належащо скоро да си бъде вкъщи. С днешна дата лечението надвишава неколкократно плануванаъа от Здравната каса клинична пътека за лекуване на следродилни затруднения. Това нито ни е спряло, нито ще ни спре да дадем всичко, касаещо оперативна активност, съвещания, скъпоструващи лекарства, проучвания и непрекъснато наблюдаване, от които се нуждае пациентката. “ безапелационна е доктор Георгиева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР