Пациентката е консултирана своевременно от множество специалисти, включително хематолог, неврохирург,

...
Пациентката е консултирана своевременно от множество специалисти, включително хематолог, неврохирург,
Коментари Харесай

Пирогов за Даная: Направихме всичко, за да я спасим, не превръщайте случая в публичен линч

" Пациентката е съветвана навреме от голям брой експерти, в това число хематолог, неврохирург, реаниматор, педиатър, анестезиолог и други Терапията за главното хематологично заболяване е стартирана още в деня на постъпването и е траяла и през идващите дни, в това число с преливане на кръв и кръвни артикули. Направени са всички нужни съвещания, консилиуми, динамично следене, периодическа образна диагностика и мониториране на виталните клинични и лабораторни параметри.

Направени са всички вероятни стъпки за възстановяване на кръвосъсирването и нормализиране на мощно променените при постъпването кръвни индикатори, свързани с главното заболяване на пациентката.

Основното заболяване на момичето е недостиг на фактор VII на кръвосъсирването, както и че то се съпътства от второ хематологично заболяване - имунна тромбоцитопенична пурпура. И двете болести, без значение едно от друго, нарушават мощно опциите на организма за кръвосъсирване, заради което за тези пациенти има неведнъж нараснал риск от неконтролируеми кръвоизливи във всички елементи на тялото, а хирургичните интервенции при тях се реализират единствено при последна нужда ", пишат от " Пирогов ".

" С цялото почитание към персоналната тъга на засегнатите от тази покруса, призоваваме обвиняванията към екипите от болница " Пирогов " да се основават на действителните обстоятелства и условия " се добавя в писмото с зов този драматичен случай да не се трансформира в инструмент за обществен линч, разпра и реализиране на персонални цели. " Нека да останем обединени към идеята за по-добро детско опазване на здравето - идея, за която работим и стоим всички. Отдавна ", се прибавя още в писмото.

Отвореното писмо е подписано от проф. Николай Габровски, шеф на Клиниката по неврохирургия, от доцент Богдан Младенов, шеф на Клиниката по детска реанимация, от доцент Ирен Цочева, шеф на Отделението по педиатрия, от доктор Евгения Шурлиева, шеф на лабораторията по трансфузионна хематология, от доктор Дина Димитрова, началник " Мултипрофилно незабавно поделение ", както и още над 50 чиновници на посочените структури в болничното заведение.

Приди 4 дни Ани Стоянова - майката на Даная ", разгласява видео във фейсбек със следния коментар: 

" Одитът е подготвен. Мислите си, че отговорни няма, ще ви изненадам, има! Виновна съм аз, тъй като съм неглижирала личното си дете! Три " истини ", с другите няма да ви занимавам, че ще отнеме цяла нощ ":



Случаят " Даная " беше подет и от редица десни политици и депутати, които също го разясниха в своите профили в обществената мрежа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР