Пациентите, заразени с варианта на Covid-19 Омикрон, често се оплакват

...
Пациентите, заразени с варианта на Covid-19 Омикрон, често се оплакват
Коментари Харесай

Кои са по-типичните симптоми на Омикрон

Пациентите, инфектирани с разновидността на Covid-19 " Омикрон ", постоянно се оплакват от болки в гърлото и гърба. Това оповестява английският вестник The Sun, базирайки се на данни на специалисти от Южна Африка.

Южноафриканските лекари, откакто са проучили към 78 хиляди случая на болестта с новия вид, означават, че най-честият признак на пациентите е възпалено гърло, което не се следи при пациенти с други разновидности на COVID-19. Болката в кръста също по техни данни е присъща за инфектираните с " Омикрон ".

Преди това честа кашлица, висока температура и загуба на способността за усет и аромат се смятаха за присъщи признаци на коронавирусната зараза.

Проучването сподели, че инфектираните с Омикрон е с 23% по-малко евентуално да влязат в болница, в сравнение с инфектираните с " Делта ", само че към момента не може да се каже еднопосочно за по-леко протичане на болестта.

Лекарите показват, че при всевъзможни признаци на ОРВИ човек би трябвало да се самоизолира и да се обади на доктор, оповестява The Sun.

Световната здравна организация (СЗО) на 26 ноември отбелязя разновидността на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак " Омикрон ". СЗО съобщи в изказване, че типът " има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие ". Глобалният епицентър на разпространяването на " Омикрон " е Южна Африка. Най-голям брой инфектирани с него са открити в Южна Африка. Новият вариант е открит към този момент в 77 страни по света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР