Пациентите с рак са оставени да чакат повече от година,

...
Пациентите с рак са оставени да чакат повече от година,
Коментари Харесай

Пациентите с рак чакат повече от година за животоспасяващо лечение, докато NHS е на колене

Пациентите с рак са оставени да чакат повече от година, с цел да стартират животоспасяващо лекуване. Миналата година шест тръста на NHS в Англия записаха хора, чакащи повече от 12 месеца. Един пациент в Royal Wolverhampton NHS Trust чака година и четири месеца, или 503 дни.

А други, в Bristol и Weston и Sandwell и West Birmingham, бяха държани в несигурност в продължение на 455 дни. Правителствената цел за лекуване на 85% от пациентите с рак в границите на 62 дни непрекъснато се пропуща от 2015 година насам. През 2023 година 100 000 души не са били прегледани в точния момент, а единствено 64% ​​са почнали лекуването си в границите на два месеца.

Извън от 33 сравними страни, Обединеното кралство е 28-мо в листата за петгодишна преживяемост при рак на стомаха и белите дробове, сподели работната група Less Survivable Cancers Taskforce.

Лидерът на Либералните демократи сър Ед Дейви даде обещание да се оправи със забавянето на NHS, като влага допълнително личен състав и диагностично съоръжение и даде на пац...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР