Пациентите с ХИВ биват съветвани да се ваксинират срещу COVID,

...
Пациентите с ХИВ биват съветвани да се ваксинират срещу COVID,
Коментари Харесай

Лекари съветват пациенти с ХИВ също да се ваксинират

" Пациентите с ХИВ биват съветвани да се имунизират против Коронавирус, те боледуват от ковид относително леко ", това сподели доцент Нина Янчева-Петрова, началник катедра " Инфекциозни заболявания " в МУ-София.

" Нашите пациенти с ХИВ се съветват с нас за всяко лекарство, в това число и за имунизациите ", добави тя.

Медикът осведоми, че от ХИВ в България се лекуват 3 702 пациента. доцент Нина Янчева-Петрова счита, че директна връзка сред вирусите на ХИВ и COVID-19 не може да се направи.

" Новият вид към момента се изследва, няма данни да протича по-тежко, произходът му от Южна Африка, където имунизацията е ниска, води до връзка и с нашата страна, където също е слаб имунизационния развой ", съобщи тя.

Според нея съществуващите имунизациите в къс период могат да бъдат модифицирани, с цел да работят дейно и против нови разновидности.

Според нея хората би трябвало да се доверяват на науката с доста база данни, тъй като постоянно канспиративните теори потеглят от учени и техните отзиви.

" Незнанието измежду медицински експерти е огромен проблем ", безапелационна е доцент Нина Янчева-Петрова и удостовери, че имунизациите не защищават от заразяване, само че оказват помощ за по-леко преболедуване.

Според доктор Катрин Смолууд, старши шеф по незабавни обстановки в СЗО - Европа, е нужно повече време, с цел да се изследва Омикрон, само че и в този момент е ясно, че би могъл да бъде по-преносим от предходните разновидности, многото му разновидности е допустимо да го вършат кадърен по-лесно да влиза в имунната система.

" Южна Африка не е постигнала висок % на имунизация, по този начин е и в България. Сега би трябвало да се ускори процесът, това е подобаващото време. Повече от 500 000 животи са избавени поради имунизацията ", добави ученият.

Д-р Смолууд съобщи още, че даже и да има спад в ефикасността на имунизацията за Омикрон, тя все по този начин прави своята работа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР