„Пациентите, които постъпват в болница (с коронавирус), са много тежки.

...
„Пациентите, които постъпват в болница (с коронавирус), са много тежки.
Коментари Харесай

Проф. Стойчева с тревожни думи за К-19 и края на пандемията

„ Пациентите, които постъпват в болница (с коронавирус), са доста тежки. Това са хора с доста тежки съпътстващи болести. За страдание, тази зараза извежда отвън надзор хронични болести като диабет, проблеми с бъбреците и белия дроб. Това са рискови фактори с висока значителност. За страдание, не можем да помогнем на всички. Голяма част от тях умират “.

Така разяснява високата смъртност от пандемията в България инфекционистът от болница "Свети Георги " в Пловдив проф. Марияна Стойчева в телевизионно изявление.
104 кревати за Коронавирус пациенти има в болница "Свети Георги ".

„ Оставили сме доста малко кревати за други заболели с разнообразни болести, тъй като случаите на хепатит и менингит също не стопират “

По нейните думи превръщането на болница „ Св. Мина “ в Пловдив в профилирано лечебно заведение за заболели с ковид е щяло да облекчи ситуацията, само че въпреки всичко "Свети Георги " е най-голямата болница в града и през нея са минали 900 пациенти с COVID-19.

Непрекъснато се разискват разновидности за разкриване на нови кревати за заболели с коронавирусна зараза. Още в този момент действат 37 кревати в другата ни база, заяви Стойчева.

„ Не споделям мненията, че инфекцията нараства като количество, само че протича по-леко. Нямам такива наблюдения. Напротив, броят на приетите в болница нараства непрестанно. Това е от нужда. Ние не одобряваме леко заболели. Ние одобряваме единствено пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация, т.е. с спомагателна кислородна терапия, и пациенти с съпътстващи болести, които са декомпенсирани “, сподели проф. Стойчева.

„ Много се надявам и имам вяра, че ограниченията ще имат резултат, тъй като това е единственият потвърден метод за ограничение на болестта “, съобщи инфекционистът, която разпорежда и огромни очаквания върху новите ваксини за COVID-19.

Според последните проучвания на международни учени се чака интензивността на вируса да продължи още година и половина, разкри проф. Стойчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР