Пациентите, които имат издадено направление и пациентите, които потърсят медицинска

...
Пациентите, които имат издадено направление и пациентите, които потърсят медицинска
Коментари Харесай

Предложение: Амбулаторен лист да се издава, независимо дали пациентът е с направление или не

Пациентите, които имат издадено направление и пациентите, които потърсят здравна помощ без издадено, би трябвало да бъдат равнопоставени при приемането на здравна помощ. Това се показва в претекстовете на министъра на опазването на здравето към направените оферти за смяна в Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ. Проектът е оповестен за публично разискване на интернет страницата на Министерството на здравеопазването, предава.

В претекстовете е посочено още, че равнопоставеността би трябвало да е обезпечена, без значение от източника на заплащането на оказаната здравна помощ - НЗОК, осигурителен фонд или други Заради постъпили сигнали за неиздаване на амбулаторен лист на пациенти, които са заплатили сами здравна помощ, с плана се предлага текст, с който категорично да бъде указано, че амбулаторен лист се попълня, без значение дали пациентът употребява здравна помощ в границите на здравното обезпечаване или на друго съображение. С това ще се подсигурява документиране на осъществените на пациента медицински действия в извънболничната помощ, което ще докара до цялост на здравната документи и улеснение на последващото следене и лекуване.
 Тристранката е съгласна персоналният доктор да те преглежда по телефона и да ти издава електронна рецепта Тристранката е съгласна персоналният доктор да те преглежда по телефона и да ти издава електронна рецепта
При оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура заради разпространяването на заразно заболяване (в България в моме...

Документите за хоспитализация ще се попълнят при всички случаи на нужда от хоспитализация, без значение дали пациентът употребява здравна помощ в границите на здравното обезпечаване или на друго съображение, планува още планът. За да се избегне всякаква форма на дискриминация на пациентите във връзка източника на финансиране на лекуването им, с плана се планува при липса на потенциал за планова хоспитализация, лечебните заведения да поддържат настояща листа за планов банкет за всяка клиника и/или поделение, като в листата се включват всички подлежащи на хоспитализация лица като се изключи тези, които се нуждаят от неотложен банкет в лечебното заведение.

Запазва се условието пациентът да бъде осведомен за аргументите за включването му в листата за планов банкет и вероятните последици от закъснение на лекуването му. В плана са избрани и общите условия за действане за съблюдаване на поредността на приема в лечебното заведение. С препоръчаните промени лечебните заведения се задължават да разгласяват на интернет страницата си настояща информация за листата за планов банкет, за поредността на вписаните в нея пациенти и избраните дати за приема.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР