Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ лекар,

...
Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ лекар,
Коментари Харесай

Лични лекари предлагат пациентът да може да бъде прегледан от всеки личен лекар при отсъствие на неговия

Пациентите да могат да се преглеждат при всеки общопрактикуващ доктор, когато техният отсъства по болест или е в отпуск, оферират от Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Тяхната концепция е това да залегне в подготвяния анекс на Националния рамков контракт за тази година.

От сдружението не изключват опцията лекарят да уточни собствен заместител, когато отсъства, само че пациентът да има право да избере и всеки сътрудник наоколо, когато се разболее.

За хората с хронични болести се предлага да употребяват служебна рецепта за до 30 дни, изясни ръководителят на организацията доктор Любомир Киров.

" Това значи удължение на периода на съществуващата рецепта с не повече от 30 дни. Това е, несъмнено, в случай че пациентът няма някакви недоволства, в случай че има такива, би трябвало да посети доктор ", добави той.

За да се улесни достъпът на хората до профилактика, от сдружението оферират да се даде право на всеки доктор експерт, който има документ за ултразвукова диагностика, да прави ехография на млечна жлеза, на щитовидна и простатна жлеза.

По думите на лекар Киров през миналата година през профилактичен обзор са минали 54% от пълнолетните здравноосигурени у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР