Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ лекар,

...
Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ лекар,
Коментари Харесай

Идея: Пациентите на могат да се преглеждат при всяко джипи, когато тяхното отсъства

Пациентите да могат да се прегледат при всеки общопрактикуващ доктор, когато техният отсъства по болест или е в отпуск. Това оферират още веднъж от Сдружението на общопрактикуващите лекари като опция, която да залегне в подготвяния анекс на Националния рамков контракт за тази година.

От сдружението не изключват опцията лекарят да уточни собствен заместител, когато отсъства, само че пациентът да има право да избере и всеки сътрудник наоколо, когато се разболее. За хората с хронични болести се предлага да употребяват служебна рецепта за до 30 дни. Това изясни в ефира на Радио Стара Загора ръководителят на локалната конструкция доктор Слави Славов.

" Това значи удължение на периода на съществуващата рецепта с не повече от 30 дни, както беше по време на коронавирус пандемията. Това е, несъмнено, в случай че пациентът няма някакви недоволства, в случай че има такива, би трябвало да посети доктор. Така ще бъдат обезпечени и почивните ни дни по уважителни аргументи. Те обаче, считам не би трябвало да са повече от 3 до 5 дни ", разяснява доктор Славов.

Д-р Славов добави, че сега циркулира микс от вируси. Освен респираторни и ковид, се популяризира и ентеровирус, предава БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР