Пациенти в пловдивската болница Св. Георги се оплакват, че стоят

...
Пациенти в пловдивската болница Св. Георги се оплакват, че стоят
Коментари Харесай

Авария в пловдивската болница „Св. Георги“ остави пациентите на студено за дни

Пациенти в пловдивската болница " Св. Георги " се оплакват, че стоят на студено, а парното в Коронавирус отделението не работи. За това алармират наши фенове.



Полина Трифонова описа, че брачният партньор й е от една седмица в Коронавирус отделението на инфекциозна болница „ Св. Георги “ и от петък няма отопление. Тя добави, че там лежат всички тежки случаи, хора с двустранни пневмонии, с кислородни маски, които не могат да стават, нямат сили и стоят на мразовит въздух. По думите й това са остарели здания, под всякаква рецензия, прозорците също са остаряла дограма. Жената позволява, че това ще се отрази и на лекуването на пациентите.

Зам.-изпълнителният шеф на болница „ Св. Георги “ доц.д-р Момчил Мавров заяви за bTV, че повредата е отстранена и нощес в 21 ч. отоплението е възобновено.

В разследване на доста огромна повреда, спукан основен колектор, в събота е спряло топлоподаването към всички здания в тази база, само че по-осезаемо се е почувствало в три от клиниките. В такива обстановка незабавно се активизират екипи, които да уточнят верните места за ремонт и техниката, осведоми доктор Момчил Мавров.

Той добави, че когато настъпи една такава повреда се разпорежда засилено потребление на наличните електрически уреди, само че не на всички места в такива отделения може да се употребяват уредите, защото там има кислородни съоръжения, където неправилното потребление на електрически уреди може да коства живота на хората.

Д-р Мавров изясни, че по време на повредата са разпоредили 48-часово дежурство на всички електротехници в болничното заведение, които да наблюдават за натоварването на електрическата мрежа.

В момента в инфекциозна клиника към 114 души са лежащо болните, като 6 са на интензивни кревати, сподели още зам.-изпълнителният шеф на лечебното заведение.

От управлението споделят, че на всички места са били обезпечени електрически уреди и е нямало хора, които да са били на студено, а в случай че е имало подобен случай, от той ще бъде тестван.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР