Пациенти от Пловдив, които страдат от бъбречна недостатъчност, са обучавани

...
Пациенти от Пловдив, които страдат от бъбречна недостатъчност, са обучавани
Коментари Харесай

Обучават пациенти как да прилагат диализа вкъщи с безплатно оборудване

Пациенти от Пловдив, които страдат от бъбречна непълнота , са обучавани за това по какъв начин да употребяват различен способ на диализа, който може да бъде прибавен и вкъщи .

Терапията може да се ползва от хората, които са възпрепятствани и нямат опция се подложат на хемодилиза или за такива, които живеят прекомерно надалеч от болничното заведение. 

Алтернативният способ за лекуване се назовава перитонеална диализа , а до момента са подготвени 20 души на възраст сред 40 и 75 години. Според медиците лечението занапред ще става все по-предпочитана .

Началникът на отделението по диализно лекуване в УМБАЛ „ Свети Георги “ доктор Георги Цочев изясни, че изборът си остава на пациентите, само че подсети, че той е доста подобаващ за тези, които живеят в отдалечени региони. 

„ Имаме пациентка, която е в покрайнините на Ямбол – на 100 км. от всеки един диализен център, което е на практика непостижимо за всеки “.

Оборудването е предопределено за диализа у дома и се дава гратис . То е обвързвано с приложение, посредством което лекарите в профилираното поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ незабавно получават противоположна връзка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР