Пациенти, лекувани от COVID-19 в Пирогов, излизат днес на протест

...
Пациенти, лекувани от COVID-19 в Пирогов, излизат днес на протест
Коментари Харесай

Пациенти, лекувани от COVID-19 в „Пирогов”, излизат на протест

Пациенти, лекувани от COVID-19 в „ Пирогов ”, излизат през днешния ден на митинг в отбрана на лекарите от болничното заведение. Здравните управляващи оповестиха, че ревизират лечебното заведение за подправени хоспитализации и пациенти – фантоми. Проверява се за хора, които първо са били признати с Коронавирус, а след това – наново приети в болница по други клинични пътеки.

Шефът на Коронавирус отделението доцент Петър Атанасов преди дни съобщи, че става дума за лекуване на хора с пост- Коронавирус синдром и отхвърли изрично да има пациенти-фантоми. В негова отбрана, както и на останалите медици в болничното заведение, в петък вечер на митинг излизат хора, които са били лекувани там. Той ще е под наслов „ Фантомите от „ Пирогов ”.

„ Аз попаднах в „ Пирогов ” на 3 март. Бях признат в доста тежко положение. Не съм призрак, нито дух, с помощта на доцент Атанасов и екипа му. Бях в интензивно поделение 10 дни – на О2. На 15-я ден ме изписаха в доста положително положение. Между 30-40 ден би трябвало да се явим на надзорен обзор. При мен се откри, че имам проблеми с черния дроб ”, описа един от протестиращите пациенти.

Те описаха, че от Здравната каса са търсили огромна част от лекуваните в „ Пирогов ”. На тях им е бил заложен въпроса дали са имали цироза – финален стадии на болестта. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР