Пациент с рекордните 14 стента в сърцето е бил опериран

...
Пациент с рекордните 14 стента в сърцето е бил опериран
Коментари Харесай

Рекорд у нас! Сложиха 14 стента на сърцето на мъж. Здравната каса плати 62 хиляди лева

Пациент с рекордните 14 стента в сърцето е бил опериран в Пловдив. За неповторимата намеса заяви шефът на столичната болница " Света Екатерина “  проф. Генчо Начев. Стентът е дребна тръбичка, направена от метал или пластмаса, която се слага в артерия или кръвоносен съд, с цел да ги държи отворени, оповестява " Телеграф ".

" Преди интервенцията въпросният пациент струваше на обществения фонд на Касата 62 000 лв. “, признава проф. Начев. „ Шансът на подобен човек да бъде добре след такава намеса е доста невисок “, споделя шефът на болница " Света Екатерина ". Той изяснява, че рискът от интервенцията се повишава доста, тъй като сърцето към този момент не работи по този начин, както е работило преди стентовете. Всичко това е резултат от неналичието на надзор, счита Начев.

По мотив бюджета на НЗОК професорът споделя, че е направил разбор на съотношението сред сложени стентове към байпас хирургия и то е 12 към 1. „ В Европа междинното съответствие е 3,25 към 1, което значи, че у нас е съвсем три пъти по-високо “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР