Пациент с почти напълно отрязан нос е бил спасен по

...
Пациент с почти напълно отрязан нос е бил спасен по
Коментари Харесай

Лекари спасиха пациент с почти отрязан нос

Пациент с съвсем изцяло отсечен нос е бил избавен по знамение. По несъобразителност мъжът самичък срязал носа си с резачка. А за живота му почнали да се борят лекарите от софийската болница ИСУЛ, съобщи NOVA.

Животоспасяващата интервенция продължава цели 5 часа, през които лекарите, благодарение на резорбируеми конци, съединяват милиметър по милиметър раздраната тъкан.

„ Всичко беше раздрано – носната бариера, ноздрите, конхите. Имаше огромно парче изчезнала тъкан “, спомня си доктор Маринов. Това постанова лекарите да създадат пластика на носа с остатъчната тъкан, оповестяват от пресцентъра на лечебното заведение.

„ Фактът е, че индивидът пристигна без нос, а си потегли с подобен. Аз съм доста благополучен. В моменти на компликации, като се сетиш, че има и такива пациенти, на които си оказал помощ, това ти дава сили да продължиш напред “, уверен е доктор Маринов.

А за потърпевшия пациент остава поуката, че с уреди като моторната резачка, смешка не трябва. И възродената вяра в младите лекари на България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР