Пациент с дихателна недостатъчност задължително трябва да се приеме в

...
Пациент с дихателна недостатъчност задължително трябва да се приеме в
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов разкри какво е състоянието на заразения с коронавирус Бойко Борисов

Пациент с дихателна непълнота наложително би трябвало да се одобри в болница. Така шефът на болница Пирогов разяснява казусът с умрелия в Плевен мъж със зной, след отвод на болница да го одобри поради липса на ПСР тест и свободни кревати в буферна зона.

Трябва да се спре клъстърното разпространяване от пациенти, които първо са били с негативен тест за ковид, само че след това стават позитивни, разяснява проф. Балтов прекъсването на плановия банкет в лечебни заведения в области с растеж на инфектираните. Той посочи, че няма да се стопира лекуването на онкологично заболели, майки или при незабавни интервенции.

60 души от личния състав на "Пирогов " са интензивно заболели с ковид. Новият медицински личен състав е 332 души единствено за седмица. Рискови са медиците, които са отвън ковид-отделенията, тъй като там отбраната е по-ниска.

Състоянието на Бойко Борисов е устойчиво, лекува се в домашна конюнктура, сътрудниците от ВМА ще го лекуват. Премиерът е под прецизен лекарски надзор, разкри проф. Балтов. Премиерът има главните признаци на ковид - температура, уязвимост в мускулите, общо неразположение.

Шефът на Пирогов бе безапелационен, че карантината на всеки контактен със инфектиран би трябвало да е 10 дни. "Както се пишеше, че Радев е заразил полският президент Анджей Дуда, то се оказва, че българският държавен глава е бил контактен на инфектирания Дуда ", разяснява проф. Асен Балтов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР