Пациент, лекуван за пневмония в продължение на четири месеца, се

...
Пациент, лекуван за пневмония в продължение на четири месеца, се
Коментари Харесай

Пациент, лекуван 4 месеца за пневмония, се оказа със заседнала пилешка кост

Пациент, лекуван за пневмония в продължение на четири месеца, се оказа със заседнала в бронхите кост от пиле. Мъжът се разминава със комплицирана намеса, откакто от Пазарджик е изместен в Пловдив.

Йордан Танков е на 70 години. В края на октомври консумирал пилешки крилцa, когато глътнал кост от тях.

„ Задавих се, а хората към мен започнаха да ме потупват. Ужким мина, само че имаше моменти, в които се задавях и с вода ”, споделя той пред Нова тв. 

Мъжът посетил доктор в Пазарджик и там четири пъти е лекуван за пневмония, която е получил поради запушването на бронхите. По-късно му е изработен скенер и е открита заседналата кост. Пренасочен е към болница в Пловдив. Там лекарите са разискали разновидностите да извадят непознатото тяло.

Костта е сполучливо извадена от доктор Станислав Къртев.

„ След като е настъпило задавянето, е имало един интервал със суха и мъчителна кашлица. Две - три седмици, защото е непознато тяло, организмът задържа тайни и стартират пневмонии на едно и също място. Лекуват го като за елементарна пневмония, до момента в който не се схваща, че е имало случай със задавяне и аспирация на непознато тяло ”, изясни медикът.

Благодарение на напъните на лекарите в Пловдив пациентът към този момент диша обикновено и часове след интервенцията е на крайници.

„ Свободно си вдишвам, гърдите ми са добре. Едно огромно благодаря на екипа ”, споделя Танков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР