Патрулният полицай Би Кей Евънс съобщил, че Захариев е ударен

...
Патрулният полицай Би Кей Евънс съобщил, че Захариев е ударен
Коментари Харесай

Мислехме, Че Правосъдието У Нас Е Зле! Американец Уби Българин В Сащ, Вижте Само Каква Смешна Присъда Получи!

Патрулният служител на реда Би Кей Евънс съобщил, че Захариев е ударен от джип и е летял от удара във въздуха към 10 метра, преди да падне на земята. Той е бил открит мъртъв до пътя, откакто разносвач на вестници подал сигнал в полицията, че е видял нещо подозрително.

41-годишният Питър Томас Люк се е предал самичък в полицията ден след случая, като е споделил на управляващите, че помислил, че е блъснал елен. Повредите по джипа на Люк дават отговор на контузиите, нанесени на жертвата. Американецът беше упрекнат в бягство от местопроизшествието и причиняването на съществени пострадвания или гибел.

Две години по-късно, по време на процеса против Люк, прокуратурата се принуди да му предложи съглашение поради изчезнали доказателства. ДНК експертиза е била изгубена и не е била налична по време на делото. Заради това обвиняването решило да предложи съглашение на Люк, с което отпада най-тежкото углавно обвиняване за бягство от местопроизшествието.

Седмица по-късно ДНК доказателството било намерено, само че прокуратурата към този момент била предложила съглашението. Така съдията определил присъда от 75 дни за по-лекото обвиняване за причиняване на гибел при злополука и още 45 дни за по-лека версия на бягство от злополуката (прокуратурата нормално повдига всички вероятни обвинявания за обещано закононарушение и някои могат да бъдат сходни по действие, само че с друга легална тежест).

Съдията обаче решил да суспендира по-кратката присъда и по този начин при започване на февруари Питър Люк към този момент излежава присъдата си от 75 дни в затвор с лек режим. Той ще би трябвало да заплати 2500 $ разноски по делото и 2600 $ за лабораторни разноски на щата, като му е неразрешено да кара 2 години, откакто излезе от пандиза, по време на неговата пробация, а по-късно ще би трябвало да се яви още веднъж на изпит за шофьорска брошура.

Питър Люк е някогашен избавител в плажната работа на Корола, а случаят предиздвикал управляващите да забързат построяването на спомагателни тротоари и велоалеи по пътя, където е умрял българинът

Асен Захариев е бил студент, сезонен служащ на лятна бригада с J-1 виза. Той се трудил във веригата супермаркети „ Харис Тийтър ". Асен е роден в София и е бил студент в Университета по архитектура, строителство и геодезия.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР