Патрулиращ полицай е бил нападнат и изгорен от протестиращи в

...
Патрулиращ полицай е бил нападнат и изгорен от протестиращи в
Коментари Харесай

Полицай бе изгорен жив при размириците в Перу

Патрулиращ служител на реда е бил атакуван и изгорял от протестиращи в перуанския район Пуно, а броят на жертвите на демонстрациите след свалянето на някогашния президент Педро Кастильо набъбна на 47, оповестиха локалните управляващи, представени от АП.
Още по темата
Според полицейските отчети 29-годишният Хосе Луис Сонко Киспе патрулирал с сътрудник в Хулиака, град покрай границата с Боливия и езерото Титикака, в понеделник вечерта, когато били нападнати от навалица, която по-късно запалила автомобила им.

Партньорът на Сонко в патрулния автомобил Роналд Вилясанте Токе е декларирал, че мъжете са били " арестувани и физически нападнати от към 350 протестиращи ".

В резултат на нанесения побой Вилясанте е бил откаран в болница в Лима с голям брой пострадвания по главата. Той съобщи, че не е знаел какво се случва с колегата му.

Министър-председателят Алберто Отарола удостовери гибелта на Сонко на съвещание на Конгреса, като съобщи, че мъжете са били нападнати от протестиращи.

" Полицията е пристигнала на мястото на случая и е открила, че единият служител на реда е бил пребит и вързан, а другият, Луис Сонко Киспе, за жалост е умрял ", сподели той. " Той е бил изгорял жив в патрулния си автомобил. "

Смъртта на полицейския чиновник се случва след убийството на 17 души в понеделник в Хулиака, когато митингите с искане за незабавни избори се възобновиха в селските региони на страната, които към момента са лоялни към Кастильо.

Размириците започнаха след отстраняването и ареста на Кастильо след необятно осъждания опит да разпусне Конгреса и да предотврати личния си импийчмънт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР