Патронът на Продължаваме Промяната изглежда е бил президентът Румен Радев.

...
Патронът на Продължаваме Промяната изглежда е бил президентът Румен Радев.
Коментари Харесай

Харалан Александров: Най-подходящият "приемен родител" е Бойко Борисов

Патронът на " Продължаваме Промяната " наподобява е бил президентът Румен Радев. Сега най-подходящият " приемен родител " е Бойко Борисов. Бащата на обединението е водачът на ГЕРБ, той се държи с сътрудниците си като с деца, които би трябвало да се учат, наставлява ги и от време на време ги пошляпва. Има мощен блян към мощна патриархална фигура вид Орбан. Това сподели за " Офанзива с Любо Огнянов " общественият антрополог Харалан Александров.

" Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ има забележителна естетика към общ дневен ред. Няколко могъщи клана са се организирали и събрали, изолирали са другите. Освен този на ГЕРБ, Христо Иванов е продължение на Костов, а Радев е новият всесилен патрон, който групира забележителна поддръжка. Пеевски беше стигматизиран като неприятното дете, само че пред очите ни ролята му стана доста по-патриархална, държи се като доста зрял човек, който схваща, управлява, дирижира голямата част от комплицираните процеси в обществото. Местните избори могат да трансформират структурата на некоалицията, ротацията може да се забърза, в случай че ГЕРБ не се откаже целеустремено от някои общини след предварителна сделка с Политическа партия. Това може да е сигнал за дълготрайно партньорство ", разяснява той.

Според него има няколко пояснения за какво се забавя оповестяването на кандидатурата за кмет на София от ГЕРБ. " Едното е, че столицата към този момент не им е забавна и се чудят по какъв начин да се отърват. Това не звучи безапелационно. Лоялен, усърден и съзнателен би трябвало да е претендентът, само че в същото време и допустим. Някои считат, че би трябвало да е с корав антикомунистически профил, това е предпоставено от претендента на Политическа партия. Другата догадка е, че би трябвало да е с тежко закостенял профил и прозападно наличие. Напълно допустимо е да дублира Васил Терзиев - да вземем за пример да е от IT сферата ", допусна антропологът. Според него много либерали са залюбили Ваня Григорова. " Много я харесват и виждат в нея нещо друго ". Съвсем умерено тя може да се окаже изненадата на локалните избори ", сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР