Патронажната грижа за млади майки е доказала своята ефективност и

...
Патронажната грижа за млади майки е доказала своята ефективност и
Коментари Харесай

Зам.-министър Клисурска: Патронажната грижа за млади майки оказва ефективна подкрепа на децата и семействата

Патронажната грижа за млади майки е потвърдила своята успеваемост и е една от основните действия за възстановяване здравето и развиването на млади, стопански уязвими дами, техните деца и фамилии.

Ето за какво в Плана за осъществяване на рекомендацията на Съвета на Европейски Съюз за основаване на Европейска гаранция за детето (2030), който включва редица ограничения за обезпечаване на достъп до качествено обучение, опазване на здравето, уместно жилищно настаняване и грижи в ранна детска възраст, е отделено значително място на ограниченията в региона на ранното детско развиване, в това число обезпечаване на патронажна грижа за бременни дами и фамилии с дребни деца “. Това сподели през днешния ден заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска по време на откриването на националната кръгла маса „ Патронажна грижа за уязвими бременни дами, майки и деца до 2 години: интернационален опит и вероятности за България “, проведена от фондация „ Тръст за обществена опция “.

Тя акцентира, че интегрираният метод и междуинституционалното взаимоотношение са основни за обезпечаване на ефикасна поддръжка за фамилиите и техните деца. „ Намаляване на детската смъртност, по-малък брой случаи на хоспитализация, по-добра подготвеност за учебно заведение, нараснал % на трудова претовареност измежду майките, са единствено дребна част от резултатите при осъществяване на патронажната грижа “, сподели още заместник-министър Клисурска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР