Патриотите нямат право да носят това име - средно положение

...
Патриотите нямат право да носят това име - средно положение
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Няма да оставим обществото на произвола на една шайка

Патриотите нямат право да носят това име - приблизително състояние няма - или си с българския народ, или си изменник и или си във властта, или отвън нея. Това сподели депутатът от ПГ на "БСП за България " Явор Божанков по време на дебатите по измененията в Изборния кодекс и във връзка със среднощното съвещание на Правна комисия.

Това, което се случи нощес в Правна комисия, беше пестник в лицето на българския народ и тежък удар по демократичния развой. Нищо по-малко, колкото и да твърдите противоположното. Вие поставихте на тест българското общество и го предизвикахте и да покаже има ли то съпротивителни сили да се надигне против тиранията или е сложено тотално на колене. В 00.00 часа през нощта ръководителят на Правна комисия на коляно преценя кои актове в изборния развой българските жители ще могат да апелират и кои - няма. От 48 акта, останаха 11. Тогава господин Кирилов полузаспал стартира да преценя кои са значими и кои не са, сподели още Божанков.

По думите му по този начин се пишат закони, по този начин се лишават демократични права пред затворените очи на българския народ през 00.00 часа през нощта. Ритуално господин Кирилов заклахте преференциалния избор по предлагането на Движение за права и свободи. С вашите гласове и богатствата поддръжка на патриотите. След вчерашния ден Патриотите нямат право да носят това име, тъй като или си родолюбец или си с българския народ или си изменник и си срещу него. Средно състояние няма – или сте във властта или сте отвън нея, сподели Божанков.

Няма да оставим българското общество на историята и на произвола на една тайфа и ще произнесем присъдата, която българите напълно скоро изрекат. Вчера от Правна комисия излязох отпаднал и отчаян от това, което се случи. Г-жо ръководител, нямах религия в демокрацията и в демократичния развой в страната. Единственото, което ми даваше вяра е, че историята ще съди всички ни сурово и заслужено. Днес мога да прибавя, че няма да оставим българското общество на историята и на произвола на една тайфа, а ще произнесем тази присъда, която българите напълно скоро ще изрекат против вас, съобщи социалистът.

Намалихте квотата за взимане на решение на 50%, с цел да може да възпроизведете тази уродлива власт, сподели Божанков. Намалихте квотата за взимане на решение на 50%, с цел да може да възпроизведете тази уродлива власт, сподели още националният представител по отношение на гласуваните от комисията промени, с които решенията в ЦИК да могат да се взимат от нормално болшинство, а не от 2/3 от членовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР