Патриотите настояха да се подкрепи предложението на БСП за 8

...
Патриотите настояха да се подкрепи предложението на БСП за 8
Коментари Харесай

Министър Горанов с първи коментар след смута в парламента

Патриотите настояха да се поддържа предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лева дотация. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов след изключителните вести от Народното събрание.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден стана ясно, че при опит за повдигане на партийната дотация за партиите, депутатите в действителност отстраниха и съществуващия 1 лев на глас .

Горанов уточни, че ГЕРБ почитат позицията на Патриотите.

"За нас приоритет е идната финансова година да има резистентен и предвидим бюджет. Те не са сложили въпросът, че няма да поддържат бюджета, в случай че този текст не мине, само че помолиха да се обединим върху сходно решение ", добави още Горанов, представен от Фокус.

"Колегите от "Обединени патриоти " от дълго време пазят тезата, че решението във връзка с партийните дотации не може да остане от това, което се случи след гласуването на изменението в Закона за държавния бюджет през 2020 година

Днес в пленарна зала не успяхме да реализираме консенсус какъв е съответният размер на финансирането на политическите партии и те помолиха да прекратим съвещанието да изясним острата позиция ", сподели Горанов.

Той уточни, че ГЕРБ не са отричали нуждата от съответно финансиране на партиите, само че не са желали да са заложници на популистки тези.

"По наше мнение този спор не би трябвало да бъде част от дебата за Закона за държавния бюджет. Законът за политическите партии в този момент планува да бъде част от дебата за бюджета.

С сътрудниците от "Обединени патриоти " постигнахме кардинално единодушие да влезем в пленарно зала и още веднъж да обновим дебата ", съобщи още Горанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР