“Патриот“ – мемоарите на покойния руски опозиционер Алексей Навални, бяха

...
“Патриот“ – мемоарите на покойния руски опозиционер Алексей Навални, бяха
Коментари Харесай

Никога няма да видя внуците си: Излязоха мемоарите на Алексей Навални

“Патриот “ записките на починалия съветски опозиционер Алексей Навални , бяха оповестени през днешния ден в целия свят, съобщи Франс прес.

В книгата главният конкурент на съветския президент Владимир Путин, който умря в пандиза на 47-годишна възраст , споделя за битката си и разказва с доста подигравка наказванията, които е трябвало да изтърпи.



„ Колко евентуално е по обяд към момента да съм жив? Не знам. Шест от 10? Осем от 10? Може би даже 10 от 10? Не се пробвам да избегна въпроса, нито да си затварям очите или да се преструвам, че заплахата не съществува. Но един ден взех решението да не се опасявам повече “, написа Навални.

В книгата си той изяснява, че е изгубил всевъзможни илюзии за политическия хайлайф. Президентът Борис Елцин, управлявал през 90-те, е разказан като „ непочтен “ и „ а лкохолик, заобиколен от цинични мошеници “. Дмитрий Медведев , който беше държавен глава в продължение на един мандат сред 2008 и 2012 година, за Навални „ н е единствено е простак, само че момче, корумпирано до сърцевината си “.



За президента Владимир Путин, който е на власт от 1999 година той написа, че „ го ненавижда “, „ освен тъй като се опита да ме убие или тъй като изпрати брат ми в пандиза “, само че и „ тъй като ограбва Русия през последните двайсет години “ посредством авторитаризъм и преиначаване.

В записките си Навални споделя за посвещаването си на битката против корупцията и за репресиите , на които е бил подложен поради това. Пише за цензурата и за онлайн медиите, които е употребявал, с цел да я избегне. Спомня си влизането си в политиката и първите няколко случая, когато е бил арестуван, обвиняванията, само че и поддръжката от обществото, на която се радва.



„ Патриот “ не споделя толкоз за политиката на Навални, що се касае за неговата кардинална честност, остро възприятие за комизъм и (предимно) жизнерадостния му издръжливост в условия, които биха повалили всеки различен “, написа в рецензията си за книгата американският в. „ Ню Йорк Таймс “.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР