Патрик Шон Хесън и Захари Бахаров са звездите във филмаМалкият

...
Патрик Шон Хесън и Захари Бахаров са звездите във филмаМалкият
Коментари Харесай

В „Денят на бащата“ двама се карат, а третият губи

Патрик Шон Хесън и Захари Бахаров са звездите във кино лентата


Малкият чаровник 11-годишен Патрик Шон Хесън, Захари Бахаров и Васела Бабинова са новото звездно трио, което ще провокира интереса и мненията на телевизионната аудитория в България. Те са главните герои в новата съвременна градска драма “Денят на бащата ”, която стартира да се излъчва по Българска национална телевизия на 18 февруари от 22 ч. Всъщност в шестте серии на телевизионния филм се наблюдава борбата сред двама родители за настойничество над дребния им наследник. Разказът е за един от значимите и наболели проблеми в обществото, а точно разводът сред родителите и метода, по който децата понасят това. “Филмът е основан на много същински истории събрани от сценаристите. За първи път се появява в ефир естетическо наслаждение от такова високо качество ”, показа за Труд ” Мартичка Божилова от “Агитпроп ”, изпълнителен продуцент на сериала.

 52-02 Във кино лентата вземат участие още известни имена като Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов, Станка Калчева, Ванина Кондова и други Дъщерята на Александър Сано – Ава, също има роля в сериала. Всъщност двамата с Патрик са децата на двете другарски фамилии от кино лентата.

Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков, а оператор е различен потвърдил се експерт – Александър Станишев. Сценаристи на кино лентата са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. Песента към сериала е хитовата рок балада “Тази ария не е за обич ” по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в осъществяване на Стефан Вълдобрев и “Обичайните обвинени ”.

Мартичка Божилова, изпълнителен продуцент:

Всичко и всички във кино лентата са на международно равнище


 52-05-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0 – С какво новият сериал “Денят на бащата ” е по-различен?
– Искам да благодаря на Българска национална телевизия за опцията, тъй като такава сериозна тематика с толкоз съществено отнасяне може да бъде показано единствено в една социална телевизия. Смятам че този сериал ще придаде ново равнище в развиването на българските сериали заради неговия гений и качество, които седят зад него. Хората, които са зад камера, и сценаристите, които направиха този необикновен сюжет, са в действителност на международно равнище, и режисурата, и операторското майсторство – всички те са в действителност от най-висока класа. Вярвам, че аудиторията ще бъде превзета напълно от превъплъщенията пред камера, от трагичните, даже потресаващи осъществявания на основните артисти.

– Колко време чакахте, с цел да получите финансиране, Българска национална телевизия да каже “Да ”?
– Ние приготвяме този план от към 4 години, само че получихме зелената светлина от Българска национална телевизия през предходната година. И в действителност го правихме през цялата 2018-а. Целият екип се раздаде до дъно. Шестте серии са снимани за три месеца. И ето този дълго чакан миг на лъчение пристигна – започваме на 18 февруари по БНТ1 от 22 часа. Ще има и голям брой повторения.

– Какво е посланието на този филм към феновете?
– Слоганът на този сериен филм, както ние се ласкаем да го назоваваме поради високото му качество, е: Двама се карат, третият губи. Това е една човешка история, с която доста български фамилии могат да се разпознават. И в която при разлъка няма почтени. Имаме прелестно момче, едно дете – в невероятната роля е Патрик Шон Хесън, който минава през доста съществени проблеми и тествания, до момента в който неговите родители са в разрастваща се сериозна война.

– Може ли да оприличим по някакъв метод героя на дребния Патрик на различен детски воин – Миташки, който харизматичният Веселин Прахов изигра преди много години в “Куче в чекмедже ”?
– Не, тъй като Миташки е много дребен, а героят на Патрик е по-голям на възраст във кино лентата – той е 9-годишен. В тази възраст децата към този момент имат доста съществено отношение към заобикалящия ги свят. Не инцидентно сценаристите са избрали тази възраст, с цел да може да се развият доста съществени трагични взаимоотношения с родителите.

Патрик Шон Хесън:

Ще си сложа качулката, с цел да не ме разпознават


 52-03-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba – Патрик, спомняш ли си по какъв начин се озова на кастинга за кино лентата?
-Разбира се, че си припомням. Мама ми сподели, че е схванала от някого, че ще ме водят на кастинг. Отначало бях комплициран, само че беше за малко. Всъщност й споделих: “О’кей съм ”. Е, въпреки всичко за първи път трябваше да отивам на кастинг и бях едно доста разгорещено детенце…

– Мечтаел ли си в миналото да бъдеш актьор, да играеш във филм?
– Не, в никакъв случай. Изобщо не съм си и представял да съм актьор. Много обичах животните и мечтаех да стана зоолог. След като получих ролята на детето във кино лентата, ми стана доста по-лесно да се показвам. И към този момент това да съм артист не звучи толкоз зле.

– А имаш ли си обичан артист?
– Актьор ли…, не бих споделил. Не, нямам обичан артист.

– Мечтаеш ли да играеш в други филми?
– О, да! С наслаждение бих взел участие, в случай че ме поканят.

– Какво ти беше най-трудно във кино лентата?
– Най-трудно ми беше, когато трябваше да седнал съм на едно място с часове. Все отново бях 10-годишно дете тогава. Знаеш, че децата постоянно са цялостни с сила на първо място. Трябва да тичаме нанякъде, да се гоним. А вместо да върша това….

– От какъв брой време си в България?
– Откакто съм роден тук. Понякога вървя и в Австралия, и на някои други места. Татко ми е от Австралия. Но в случай че искаш да ме попиташ дали там съм бил на кастинги – не не съм.

– С какви усещания остана от екипа на кино лентата – от актьорите, от режисьора и другите?
– Ооо, всички са чудесни! Всички бяха доста благи с мен, евентуално тъй като не чакаха аз да съм доста огромна работа. Може би предварителните им упования несъмнено са били, че ще работят с някакво бебе. А пък и аз преди този момент нямах никакво присъединяване във филми.

– Съучениците ти считат ли, че към този момент си звезда?
– Не, едвам ли… Ученик съм във 129-о СОУ “Антим I ”. Обаче хора отвън класа ми някой път ме разпознават на улицата – сигурно е от рекламите, само че това не се случва доста постоянно.

– Но откакто филмът се завърти по Българска национална телевизия, сигурно доста хора ще те разпознават. Готов ли си за славата?
– Затова ще си сложа качулката (смее се). Дано е огромна популярност! Защото обичам славата. Вече бленувам да стана артист. Със сигурност тази концепция доста ми харесва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР