Патрик Муратоглу смята, че продължаващите успехи на Рафаел Надал и

...
Патрик Муратоглу смята, че продължаващите успехи на Рафаел Надал и
Коментари Харесай

Муратоглу: Рафа и Новак разклатиха увереността на Медведев и Циципас


Патрик Муратоглу счита, че продължаващите триумфи на Рафаел Надал и Новак Джокович са раздрусали съществено увереността на водачите на по-младото потомство – Даниил Медведев и Стефанос Циципас, и точно това им пречи да реализират повече триумфи. Тази година Надал завоюва Australian Open и Ролан Гарос, а от своя страна Джокович победи на Уимбълдън и на Финалите на ATP.

Миналата година Медведев победи Джокович в мача за купата на US Open, само че загуби други три „ мейджър “ финала – два от Надал (US Open 2019 и Australian Open 2022) и един от сърбина (Australian Open 2021). От своя страна Стефанос Циципас завоюва първите два сета против Джокера на миналогодишния край на Ролан Гарос, само че след това позволи цялостен поврат.

Муратоглу, който е част от щаба на международния №4, счита, че от историческа позиция играчите от по-младото потомство са имали доста неприятен шанс, защото им се постанова да се конкурират с най-големите митове на тениса.

„ Поколението на Медведев и Циципас имаше доста неприятен шанс, защото им се наложи да се изправят против Надал и Джокович и изгубиха доста огромни мачове против тях. Това несъмнено разклати увереността им. В същото време поколението на Алкарас и Руне не е било изправено пред това предизвикателство в толкоз огромна степен, тъй че те имат вяра повече в способността си да завоюват най-големите титли “ – сподели някогашният треньор на Серина Уилямс пред Eurosport.

Тази година Карлос Алкарас завоюва първата си купа от Големия шлем и стана най-младият №1 в историята, до момента в който Холгер Руне победи Джокович на финала на Мастърс шампионата в Париж и проби в Топ 10. Муратоглу е сигурен, че в бъдеще ни чака доста дълга и завладяваща борба сред две генерации.

„ Не мисля, че поколението на Медведев, Циципас и Зверев ще бъде изцяло доминирано от това на Алкарас, Руне и Синер. Според мен ни чакат доста години на зрелищни борби сред тези две поколения. В продължение на съвсем две десетилетия никой не съумя трайно да прекъсне превъзходството на Надал, Федерер и Джокович. Сега обаче се намираме в доста забавен миг, защото царуването на „ Тримата огромни “ се насочва към своя неминуем край “.

„ От едната страна ще бъдат Медведев, Циципас, Зверев и Рубльов, а от другата – Алкарас, Синер, Руне и Оже-Алиасим. Това са две доста разнообразни и завладяващи генерации, които ще се съревновават между тях в продължение на доста години и ще трансфорат тениса в същинско представление. Нямам самообладание да забележим коя от двете поколения ще остане в историята като по-успешната “ – приключи Муратоглу.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР