Патрик Муратоглу смята, че Елена Рибакина би могла да се

...
Патрик Муратоглу смята, че Елена Рибакина би могла да се
Коментари Харесай

Муратоглу: Стилът на Рибакина е кошмар за Швьонтек


Патрик Муратоглу счита, че Елена Рибакина би могла да се трансформира в най-трудната съперничка за Ига Швьонтек през идващите години. Те се изправиха една против друга два пъти от началото на годината, като и в двата случая казахстанката победи: 6-4, 6-4 на осминафинала на Australian Open и 6-2, 6-2 на полуфинала в Индиън Уелс.

Според Муратоглу в резултат на тези резултати Рибакина към този момент има психическо преимущество пред Швьонтек, като също така стилът на международната №7 е доста неуместен за трикратната шампионка от Големия шлем.

„ Очевидно е, че Рибакина основава проблеми на Швьонтек. Мисля, че аргументите за това са както тактически, по този начин и психически “ – разяснява някогашният треньор на Серина Уилямс във видео, оповестено на страницата му в Instagram.

„ Когато претърпиш няколко следващи загуби от една и съща съперничка, и то с безапелационен резултат, започваш да усещаш, че тя е рискова, че е по-добра от теб. Когато това се случи, става все по-трудно да играеш против въпросния конкурент “.

„ Мисля, че стилът на Рибакина е същински призрачен сън за Швьонтек, тъй като Ига е привикнала да управлява разиграванията, само че Елена не ѝ го разрешава. Швьонтек изпитва усложнения както със сервиса на Рибакина, по този начин и с разиграванията след това. Елена не отстъпва, пласира мощни и плоски удари, играе бързо и не позволява доста неточности. Точно по тази причина Ига изпитва толкоз съществени проблеми против нея “ – приключи френският експерт.

Миналата седмица Швьонтек завоюва купата в Щутгарт, до момента в който Рибакина се отдръпна на осминафинала поради травма. На WTA 1000 шампионата в Мадрид международната №1 ще стартира присъединяване си против Ема Радукану или квалификантка, до момента в който шампионката на Уимбълдън чака Бренда Фрухвиртова или Анна Калинская във втори кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР