Патрик Муратоглу разкри как е протекъл разговорът между него и

...
Патрик Муратоглу разкри как е протекъл разговорът между него и
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу: Серина не знаеше какво иска


Патрик Муратоглу разкри по какъв начин е протекъл диалогът сред него и Серина Уилямс, след който той стартира да работи със Симона Халеп. Френският експерт и по-младата от сестрите Уилямс са екип от 2012 година насам и това бе повода доста хора да са сюрпризирани от новината за партньорството му с Халеп.

Румънката разкри, че преди сезона на клей е упражнявала в академията на Муратоглу в продължение на няколко седмици, след което му е предложила да стане неин треньор. Първоначално той е отказал, само че след тазговор със Серина Уилямс е трансформирал решението си. Самата Уилямс не е играла от миналогодишния Уимбълдън, където получи травма в мача против Алиаксандра Саснович в първи кръг.

Серина към момента е част от WTA тура, само че към момента не е ясно по кое време и дали въобще ще се завърне на корта. Именно тази неустановеност тормози най-вече Муратоглу и той е споделил това в диалога си с американската легенда.

„Бях изцяло откровен със Серина. Казах ѝ, че не желая да изпитвам никакви съжаления откакто треньорската ми кариера завърши. Попитах я какви са нейните проекти по отношение на спортната ѝ кариера, само че тя не беше наясно. Попитах я дали желае да играе на Ролан Гарос и тя ми сподели, че не знае. Това се случи шест седмици преди шампионата. „Казах ѝ, че в понеделник ще я очаквам на подготвителния корт и в случай че не пристигна, ще смятам себе си за свободен“ – показа Муратолу пред румънското издание Gazeta Sporturilor.

Французинът разкри, че решението на Уилямс го е накрало да се замисли съществено над треньорската си кариера.

„След като Серина реши да си вземе отмора от тениса, споделих на околните си, че се усещам по този начин, като че ли съм завършил с треньорството. Знаех, че една от мощните ми страни и ентусиазмът, с който правя работата си. Без него не мога да съм добър треньор, а в оня миг имах чувството, че съм го изгубил“ – добави специалистът на Eurosport Франция.

Във видео, оповестено в обществените мрежи при започване на април, Серина Уилямс загатна, че възнамерява да се завърне на Уимбълдън. Към момента обаче тя не попада в листата с участници и не е дала никакви индикации, че се приготвя за шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР