Патрик Муратоглу е сред най-добрите тенис наставници в Тура. Той

...
Патрик Муратоглу е сред най-добрите тенис наставници в Тура. Той
Коментари Харесай

Муратоглу: Беретинии е единственият топ играч, чийто тенис не е перфектен

Патрик Муратоглу е измежду най-хубавите тенис наставници в Тура. Той има и огромна академия, в която дава опция на новоизгряващите звезди да се приготвят, а също така неведнъж взе участие в медийни изяви. Муратоглу разяснява настоящи тенис въпроси и в своя YouTube канал, където също по този начин проучва състезатели и забавни мачове. В последния си видео клип показа своето мнение за опциите на Матео Беретини, като ето какви бяха точните му думи по отношение на италианеца:

" Искам да стартира с това, че Беретини е страховит спортист и същински герой. Той, сходно на играчите от най-високо равнище, изцяло отхвърля да губи. Има доста тенисисти, които чисто игрово се приближават до Беретини, само че не могат да се похвалят с тази неотстъпчивост, която има той. Медведев, Зверев, Циципас и Беретини способни да задържат вниманието на почитателите към тениса, за в бъдеще точно те ще способстват да бъди забавен нашият спорт

Въпреки своити положителни качества, Беретини е единственият състезател от елита на мъжкия тенис, който разполага с една сериозна уязвимост, а точно неговият бекхенд. Това неизбежно му носи проблеми в мачовете против най-хубавите. През последните месеци обаче се вижда напредък в това отношение в неговия тенис. Матео може да се похвали с умна игра - постоянно се старае да принуди съперника да насочи топката към форхенда му в идващото разиграване, а също по този начин показва доста добър слайс.

Беретини безспорно е част от групата състезатели, която ще господства в бъдеще поради ранкинга и постоянството му в огромните шампионати, а също и с помощта на това, че към този момент е бил финалист на Големия шлем. В същото време обаче той към момента е малко под Зверев, Медведев и Циципас точно поради бекхенда, само че имам вяра, че това ще се промени напълно скоро. " - приключи Муратоглу.

Източник: Tennis Head

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР