Патрик Муратоглу е един от най-уважаваните тенис треньори и мнението

...
Патрик Муратоглу е един от най-уважаваните тенис треньори и мнението
Коментари Харесай

Муратоглу отписа Надал за Ролан Гарос, а Карлос Моя не му остана длъжен

Патрик Муратоглу е един от най-уважаваните тенис треньори и мнението му постоянно е имало сериозна тежест в спорта. Отскоро експертът работи със Симона Халеп и тяхното съдействие започва повече от обещаващо, защото оня ден румънката се класира за четвъртфиналите в Мадрид и от ден на ден стартира да се приближава до играта, посредством която преди няколко години имаше опцията да се трансформира в първа ракета на света. Муратоглу пък в същото време продължава да развива активност в своята академия, както и да заема ролята на анализатор в телевизионния колос Eurosport.

Съвсем неотдавна пък французинът си разреши самоуверено да съобщи по какъв начин Рафаел Надал ще има компликации при завръщането си на корта. Припомняме ви, че Рафа получи фрактура на реброто по време на финалния му конфликт в Индиън Уелс и това го извади от кортовете за над месец, само че Матадора към този момент е подготвен да възобнови спортна активност. Известният треньор обаче е на мнението, че испанецът няма да има задоволително време за подготовка преди Ролан Гарос и не има вяра в неговите шансове да завоюва шампионата.

Това предизвика Карлос Моя да отговори Муратоглу в обществените медии, а от репликата на някогашния номер едно излиза наяве, че той по никакъв начин не е харесал думите на своя сътрудник и несъмнено е в цялостното си право, изхождайки от аргументацията му:

" 17 следващи години в топ 10. Спечелване на Ролан Гарос през 2020-а година, изигравайки единствено три мача в предходните седем месеца. Титла на Аустрелиън Оупън през този сезон, въпреки че преди този момент отсъстваше за шест месеца от кортовете. Не е неприятно да имаме малко повече почитание и памет " - съобщи наставникът на манакореца, изброявайки случаите, в които Надал е завоювал титли от Шлема, когато се е намирал в надалеч по-тежко състояние от настоящето.

17 años seguidos top 10,Roland Garros’20 con 3 partidos en 7 meses,Australian Open’22 con 3 partidos en 6 meses..un poco de respeto y memoria
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР