Патрик Клуйверт се завърна в Барселона през юли, за да

...
Патрик Клуйверт се завърна в Барселона през юли, за да
Коментари Харесай

Патрик Клуйверт: Помагаме на футболистите да израстват не само като играчи, а и като личности


Патрик Клуйверт се завърна в Барселона през юли, с цел да стане шеф в детско-юношеската школа на клуба. Бившият нападател даде изявление пред " Марка ", в което приказва за " Ла Масия ".

" Момчетата в Ла Масия имат най-хубавата база за подготовка в целия свят. Момче, което си потегля поради пари, не почита Барселона. За него има още стъпки до професионалния футбол, които би трябвало да направи до 18-годишна възраст. Помагаме на футболистите да израстват освен като играчи, а и като персони ", показа той.
 Младата вяра Ансу Фати подписа нов контракт с Барселона
Младата вяра Ансу Фати подписа нов контракт с Барселона

Вдигна се откупната му уговорка

" Когато Барса реши, че няма потребност от даден състезател, това не значи, че фантазията му е завършила. Може би е завършила в клуба, само че той може да продължи напред. Може да направи последваща крачка. Не зная за какво е толкоз мъчно някой от тези играчи да се върне. В Барселона равнището е доста високо ", добави холандецът.

" По тематиката за Виктор Валдес се споделиха доста неща. За нас това е отрицателна страница, за всички е такава. Предпочитам да не споделям нищо ", съобщи Клуйверт.

" Рики Пуч, Карлес Аленя - всички футболисти, които са стигнали до първия отбор, са доста положителни. Но в случай че няма място за тях, мисля, че е по-добре да играят някъде чартърен и по-късно да се върнат по-силни. Това е гледната ми точка ", разкри той.

" Ансу Фати е на 17 години, доста е млад и има страхотна класа. Вече играе във значими мачове. Ако не намира място в първия отбор, може да играе за дублиращия тим. Така ще има нужния игрови темп, когато е необходим на първия отбор. Ансу остава в Барселона, това е несъмнено. Неймар не пристигна. Имаме Ансу. Ансу е тук, а Неймар е в Париж ", съобщи още Клуйверт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР