Патрик Кипсън се превърна в големият герой за американците в

...
Патрик Кипсън се превърна в големият герой за американците в
Коментари Харесай

Домакините ликуват: Световният №155 изхвърли миналогодишния финалист още на старта в Делрей Бийч!

Патрик Кипсън се трансформира в огромният воин за американците в първия ден от АТР 250 шампионата в Делрей Бийч, откакто още на старта в конкуренцията отстрани миналогодишния финалист Миомир Кецманович. Световният номер 155, който получи опция за присъединяване в надпреварата чрез " уайлд кард ", показва страховит тенис в хода на целия конфликт против сърбина, като непроменяемо бе водещият тенисист на корта и закономерно се поздрави с триумфа в поредни сетове - 6:4 7:6(3). С това младежът се класира за осминафиналите, където му следва да премери сили с постоянно непредсказуемия Констан Лестиен.

Още през цялото време на дуела Кипсън засвидетелства големия си афинитет към нападателния жанр на игра и търсеше опция за нанасянето на печелившо отиграване при всяка комфортна обстановка, като със забележително самочувствие наказваше по-плитките топки от ракетата на международния номер 40. Именно представянето на американеца, основано напълно на атакуващия тенис, го изведе и до водещата позиция на корта, като скоропостижно той реализира пробив и оттова насетне бе безукорен на начален удар, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част нивото на международния номер 155 спадна до известна степен, което разреши на петия подложен най-сетне да загатне на какво е кадърен и той се възползва от проблемите на домакинския представител, с цел да отмъкне сервиса му. Радостта на сърбина обаче траеше едвам няколко минути, откакто Кипсън незабавно стабилизира играта си и се поздрави с рибрейк на нула, а след това станахме очевидци на цялостна доминация от страна на подаващите, с цел да бъдем отведени до тайбрек, в който грешките взеха връх над Кецманович и участващият чрез " уайлд кард " тенисист имаше последната дума, узаконявайки една от най-хубавите победи в кариерата си досегаю

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР