Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България

...
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България
Коментари Харесай

Патриарх Кирил ще посети България за 3 март


Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще посети България при започване на март. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ За присъединяване в основните тържества по случай 140 години от освобождението на България от османско робство вследствие на Руско-турската освободителна война /1877-1878 г./ в страната се планува аудиенция на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил. Програмата на визитата се приготвя “, означи Захарова.

Тя съобщи, че Русия и България „ като цяло имат дейни контакти по линия на парламентите, църквите и разнообразни институции “. „ Плодотворно се развива съдействието на районно равнище, има прогрес в търговско-икономическите връзки “, добави говорителката на съветското Министерство на външните работи.

Тържествата, отдадени на 140-годишнината от освобождението на България, започнаха през 2017 година и техният пик ще бъде на 3 март, когато е подписан Сан-Стефанският кротичък контракт, който е върнал страната на политическата карта на света, дефинитивно освобождавайки я от турско иго. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР