Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова руснаците да

...
Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил призова руснаците да
Коментари Харесай

Руският патриарх: Властта е от Бога, сплотете се около нея

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил прикани руснаците да се сплотят към властта, с цел да могат да се опълчват на вътрешните и външните врагове, съобщи БНР. Същевременно той подсети на държавните ръководители за тяхната отговорност постоянно да служат на народа си.

След неделната литургия в храма “Покров на Пресвета Богородица” в град Люберци в Московска област патриарх Кирил прикани всички да се сплотят, в това число към властта, а тя на собствен ред отговорно и смирено да служи на народа си.

“Тогава в нашия народ ще има същинска взаимност и дарба да посрещне враговете. Както външни, по този начин и вътрешни”, акцентира предстоятелят на Руската православна черква.

По думите му “властта е неотменна и открита от Бога институция, която съпровожда обществото през цялата му история”. “Често пъти става по този начин, че индивидът, достигнал до властта я употребява, с цел да разшири властовите си компетенции или просто с цел да живее по-богато и по-спокойно”, акцентира патриарх Кирил.

В умозаключение той сподели, че да имаш власт е рисково и че “от този, който получава доста също по този начин ще се изисква много”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР