Патриарх Неофит вече е опериран във ВМА и се намира

...
Патриарх Неофит вече е опериран във ВМА и се намира
Коментари Харесай

Патриарх Неофит вече е опериран във ВМА и се намира в реанимация

Патриарх Неофит към този момент е опериран във ВМА и се намира в реанимация, оповестиха от Светия синод. В момента той е на командно дишане.

Според формалната информация на църквата патриархът е приет в болница във Военномедицинска академия във връзка на белодробно заболяване. Патриарх Неофит е претърпял интервенция на дебелото черво осведоми, LUPA.bg.

През септември 2022 година патриархът беше признат по неотложност в болница с пневмония. По-късно Негово Светейшество още един път бе настанен в болница заради утежняване на хронични заболявания, изискващи лекарско наблюдаване.

Здравословното положение на Негово Светейшество буди паника от април 2021 година, когато той не пристигна в Народното събрание, с цел да даде благословията си на депутатите при откриването на 46-ото национално заседание. През май предходната година той претърпя сполучлива интервенция след строшаване на горната част на лявата бедрена кост по време на посещаване в Богословския факултет.

Българският патриарх Неофит е роден в София на 15 октомври 1945 година със светското име Симеон Николов Димитров.

На 24 февруари 2013 година на Патриаршеския изборен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше определен за български патриарх и Софийски митрополит. Преди това той беше Доростоло-червенски и Русенски митрополит.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР