Патриарх Неофит ще засегне въпроса за автокефалността на Македонската православна

...
Патриарх Неофит ще засегне въпроса за автокефалността на Македонската православна
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще засегне въпроса за автокефалността на МПЦ на срещата си с вселенския патриарх


Патриарх Неофит ще засегне въпроса за автокефалността на Македонската православна черква по време на срещата си с вселенския патриарх Вартоломей, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Истанбул Георги Пашкулев.

„ Зависи от времето и готовността. Знаем, че ще го споделим. Това съобщи патриарх Неофит в отговор на въпрос на БГНЕС дали ще повдигне въпроса за автокефалността на Македонската православна черква по време на срещата си с вселенския патриарх Вартоломей.

„ Да ни е цветущ обновеният храм "Св. Стефан" и да се издига българският дух в нашите връзки за положителното на нашите страни, църкви и нации. Днес е прекрасен и безоблачен ден. Слънчево е и на душата ми, както и на душата на всички българи, които знаят каква стойност за нашата България има построяването на този храм “, съобщи още патриарх Неофит.

Вселенският патриарх Вартоломей дойде в църквата „ Св. Стефан ”, с цел да отслужи Светата литургия. Молитвено наличие ще има и българският патриарх. Премиерът Борисов съобщи преди литургията, че ще се помоли за здравето и благоденствието на българския народ. Всеки подробност и детайл е ваден настрана и е граден с голяма обич, сподели още за църквата Борисов.

Европредседателството е за шест месеца, а връзките ни с Турция - от епохи и за епохи, добави министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателят изясни, че церемонията е трябвало да се организира на 27 декември – в деня на Свети Стефан, само че била отсрочена поради задължения на турския президент Реджеп Ердоган.

„ Не бива на България да се разпореждат големи отговорности като лобиране за приемане на Анкара в Европейския съюз ”, безапелационен бе Борисов.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов акцентира, че нашата страна е реставрирала две църкви в Одрин.

„ Всичко се реализира с помощта на положителната дипломация на държавното управление на Борисов ”, акцентира Рашидов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР