Патриарх Неофит отправи послание за мир и благодат и благослови

...
Патриарх Неофит отправи послание за мир и благодат и благослови
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека има мир и благодат през 2019 година

Патриарх Неофит насочи обръщение за мир и берекет и благослови България
Българският патриарх Неофит насочи обръщение за мир и берекет през Новата 2019 година.
„ Измина още една година от дългия низ на времето, което Господ Бог ни е дарувал, с цел да възрастваме и да се спасяваме в Него. Да възрастваме във вярата и добродетелите, в следването на Господния път, в нашето богоуподобяване и в съграждането на Църквата, която Господ ни е оставил като сигурен избавителен транспортен съд измежду бурите на житейското море “, споделя патриархът в послание във връзка настъпващата 2019 година, оповестено на уеб страницата на Св. Синод на БПЦ.
„ В края на миналата и началото на новата година ние благодарим на Бога за всичките Негови щедрости, за великата Му благосклонност и дълготърпение към нас, недостойните, само че надълбоко в сърцата си предани Нему и обичани от Него рожби “, показва дядо Неофит.
„ Благодарили на Господа, навлизаме в новата година с нова вяра за напредък и подсилване на нашата Православна черква и скъпото ни Отечество, за мир и берекет във всеки български християнски дом и всяка християнска душа. Надежда, която, по думите на апостола, “не посрамя, тъй като любовта Божия се изля в нашите сърца посредством дадения нам Дух Светий. А спасението ни е в вярата “за безконечен живот, който неизменимият в словото Си Бог даде обещание преди безконечни времена”. Въоръжени с тази вяра и с вярата в Христа Иисуса и в благия Божи Промисъл, и през новата година ще се стремим да отдадем всичките си сили и гении, които Господ Бог ни е дарувал, по този начин щото Църквата и Родината ни да вървят към мирни и плодородни дни и години, непроменяемо уповавайки се на Бога и търсейки Неговата свята воля ­ както всеки ден се молим с молитвата Господня: “Да бъде, Господи, Твоята воля”.

Патриарх Неофит благослови страната ни с думите: „ Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България ­ за популярност Божия и за положителното и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията благосклонност и Неговата всещедра и всепобеждаваща обич да бъдат постоянно с нас, Божията крепка Десница да ни управлява във всяко наше персонално и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да построяваме нашите бъднини.
Бог на мира и любовта да бъде с всички нас!
За доста и благословени години! “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР