Патриарх Неофит откри днес в Стара Загора конференция под наслов:

...
Патриарх Неофит откри днес в Стара Загора конференция под наслов:
Коментари Харесай

Патриарх Неофит получи Знак за особени заслуги от общинския съвет в Стара Загора


Патриарх Неофит откри през днешния ден в Стара Загора конференция под наслов: "180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев ".

Негово светейшество е в града дружно с делегация от представители на Светия синод, Вселенската патриаршия, свещеници от Московската и Румънската патриаршия във връзка на празника 5 октомври и на годишнината от рождението на първия Старозагорски епископ.

В словото си българският патриарх очерта историческата роля на митрополит Методий Кусев, като го назова "заслужил архипастир на Светата ни черква и обичан от целия ни православен народ Старозагорски митрополит ". По оценката му, неговото дело е "епохално освен за Старозагорската епархия, само че и за цялата ни Света черква, от дълго време оценила и признала забележителната роля на митрополит Методий ".

Преди това в наличието на патриарх Неофит се състоя тържествена сесия на общинския съвет, на която от името на Старозагорския епархийски съвет той връчи на кмета на Стара Загора Живко Тодоров медал "Св. деятел Карп " - първа степен, основан от Старозагорската митрополия.

Негово светейшество патриарх Неофит бе почетен със Знак за особени заслуги от общинския съвет на Стара Загора като татко обединител на българския народ, с благопожелание да носи мир и религия за всички.

Старозагорският митрополит Киприан беше почетен с Благодарствен плакет за заслуги от името на кмета и община Стара Загора. Отличията връчи ръководителят на общинския съвет Таньо Брайков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР