Патриарх Неофит изказа съболезнованията си към близките на загиналите в

...
Патриарх Неофит изказа съболезнованията си към близките на загиналите в
Коментари Харесай

Патриарх Неофит към близките на загиналите край Вакарел: Думите са безсилни да изразят изгарящата болка

Патриарх Неофит изрече съболезнованията си към околните на починалите в злополуката край Вакарел през вчерашния ден.

В съболезнователния адрес на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, публикуван от Светия синод, се споделя:

Обични във възкръсналия Господ братя и сестри,

В дните на Светлата седмица, когато популяризираме Възкръсналия от мъртвите Христос Господ, „ Който със гибелта Си гибелта победи “, ненадейно пътно-транспортно произшествие помрачи душите и сърцата ни. Изпълнени със тъга, само че и със очакване и религия във Възкръсналия Христос, сервира най-искрени съболезнования на околните на починалите в злополуката на автомагистрала " Тракия ", край Вакарел. Тежък миг, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болежка от загубата на хората.

Блажени са ония, които Господ е избрал и приел, тъй като душите им ще бъдат настанени на място, където няма болежка, ни тъга, нито въздишка, а живот безконечен, там, където грее Божието лице.

Отправяме молитва към небесния ни Отец, да упокои душите на новопреставилите се Божии раби в селенията на праведните, в мястото на праотца ни Авраама!

Господ да утеши околните на починалите в злопоучната покруса, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възобновяване на потърпевшите и ранените.

Вечна и блажена да бъде паметта на починалите в пътно-транспортното произшествие!

+ Неофит
Митрополит Софийски и Патриарх Българския

Днес в България е ден на народен печал в памет на шестимата починали в злополуката край Вакарел. В нея бяха ранени повече от 20 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР