Патриарх Неофит е във ВМА и се възстановява, но достъпът

...
Патриарх Неофит е във ВМА и се възстановява, но достъпът
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Достъпът до патриарх Неофит е ограничен заради риска от вируси

Патриарх Неофит е във ВМА и се възвръща, само че достъпът до него е стеснен поради заплахата от вируси. Молим се за него. Нека годината да е сполучлива и за нас, и за Негово светейшество.

 

Това сподели по Българска национална телевизия Западноевропейският митрополит Антоний. Заради здравословните проблеми на патриарха той го замести на Коледа.

 

Вярата е основа на живота на всеки християнин. Животът е по-труден поради многото изкушения и пристрастености, сетивата ни се отклоняват от правия път. Невинаги се занимаваме с потребни неща, а би трябвало да обръщаме внимание на тези, които ни носят духовна изгода, показа още Антоний.

 

Църквата е духовна амбулатория и постоянно е била дирек на обществото. Божието слово е неизчерпаемият иточник на духовна мощ, добави митрополит Антоний.

 

На празничния Стефановден митрополит Антоний напомни историята на свети Стефан и го уточни като образец за безкрайна обич и примирение.

 

" Независимо от това, че е бил хулен и е потърпевш страдалчески, той до последно се е молел за всички тези, които заради яростта си не са осъзнавали това, което правят ", напомни свещеникът.

 

Да се придържаме към тези неща, които ни носят освен краткотрайна материална изгода, само че и безконечна духовна изгода - това са Христовите добродетели, прикани митрополит Антоний.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР